Юнайтед не можа да бие „вълците“ в дебюта на Фернандеш (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уулвърхемптън взе точка от „Олд Трафорд“ след разочароващо нулево реми

Юнайтед не можа да бие „вълците“ в дебюта на Фернандеш (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед отново разочарова у дома, този път с 0:0 срещу Уулвърхемптън в мач от 25-ия кръг на английската Висша лига.

Така „червените дяволи“ загубиха петата си позиция във временното класиране и вече са седми с 35 точки, колкото имат и гостите.

Преди двубоя на „Олд Трафорд“, изгледан на живо от 73 363 зрители, бе отслужена литургия в памет на загиналите в самолетната катастрофа на шести февруари 1958 година в Мюнхен.

За самия двубой пък наставникът на домакините Оле Гунар Солскяер не можеше да разчита на наказания Неманя Матич и на контузените Маркъс Рашфорд, Пол Погба, Скот Мактоминей, Фосу-Менса и Туанзебе, така че даде дебют на пристигналия преди три дни Бруно Фернандеш.

В минутите преди срещата Солскяер коментира пристигането под наем на нападателя Одион Игало и изрази надежда, че първият нигериец в Юнайтед ще успее да замести голмайстора Рашфорд до края на сезона.

Първото полувреме премина с поделено надмощие – съперниците изпитваха сериозни затруднения точно в завършващата фаза, а след първия четвърт час игра домакините овладяха инициативата.

Гостите, от своя страна, започнаха да разчитат на бързите си контраатаки и в резултат отправиха пет изстрела към вратата на Давид де Хеа, който се намеси два пъти.

Сред най-дейните на терена за Юнайтед пък бе дебютантът Бруно Фернандеш.

Бившият капитан на Спортинг (Лисабон), пристигнал срещу 47 млн. паунда, отправи три от общо четирите удара към вратата на гостите преди почивката.

Веднъж и новият капитан Хари Магуайър опита да повтори гола, който вкара срещу Транмиър, но неуспешно.

След паузата „червените дяволи“ започнаха по-добре.

В първите минути на второто полувреме удар на Фернандеш от статично положение бе спасен от вратаря, който в 60-ата минута изгледа безпомощно изстрел на Хуан Мата, преминал покрай гредата.

Девет минути по-късно Раул Хименес бе изведен от Адама Траоре и отправи силен удар по диагонала, но в близкия ъгъл и Де Хеа боксира.

Скоро след това Люк Шоу подаде към Андреас Перейра, ала той стреля слабо в ръцете на вратаря, след което бе заменен от Мейсън Грийнууд.

В 75-ата минута принудително напусна звездата на гостите Адама Траоре, а две по-късно вратарят им Руи Патрисио бе на ниво след удар на Грийнууд и рикошет.

В крайна сметка срещата приключи без попадения и така Юнайтед не можа да се разпише за четвърти път в последните пет кръга, като вече изостава с 6 точки от четвъртия Челси.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – УУЛВЪРХЕМПТЪН 0:0


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Перейра, Фернандеш, Мата, Джеймс, Марсиал;

УУЛВЪРХЕМПТЪН: Руи Патрисио, Коуди, Боли, Сайс, Дохърти, Моутиньо, Невеш, Ото, Траоре, Хименес, Жота;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки