Рома претърпя истинско фиаско (ВИДЕО)

Столичани показаха покъртителна игра в отбрана

Рома претърпя истинско фиаско (ВИДЕО)

Рома претърпя истинско фиаско при визитата си на Сасуоло на стадион „Сита дел Триколоре”. Столичани показаха покъртителна игра в отбрана и логично инкасираха цели четири гола при поражението с 2:4.  До днес Сасуоло никога не бе побеждавал тима на Рома в Серия А. Балансът до този момент бе в съперничеството им бе осем победи за „вълците” и пет равенства.

 
Мачът за Рома ще се запомни с факта, че Един Джеко се разписа и оформи головата си сметка на 100 попадения с екипа на столичани. Той се превърна в едва седмият футболист, който е успявал да реализира поне 100 гола за клуба.
 
Франческо Капуто вкара първите две попадения за домакините, а Филип Джуричич се разписа няколко минути преди края на първата част, за да може тимът на Сасуоло да се оттегли на почивка с три попадения преднина.
 
Въпреки че през втората част футболистите на Рома се опитаха да стигнат до немислимото, в крайна сметка „зелено-черните” се поздравиха с крайния успех.
 
Един Джеко се разписа десет минути след подновяването на играта, за да даде надежди на своите. Те обаче рухнаха в 69-ата минута, когато гостите останаха с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Лоренцо Пелегрини.
 
В 73-ата минута, дори и в числено намален състав, „вълците” стигнаха до дузпа, която бе превърната в гол от Джордан Верету. Ентусиазмът на футболистите на Рома обаче бе секнат почти веднага. Още в следващата атака на Сасуоло, домакините реализираха нов гол и възстановиха преднината си от две попадения. Точен за Сасуоло бе Жереми Бога.
 
След поражението Рома остана на четвъртата позиция във временното класиране с актив от 39 точки. Сасуоло пък се изкачи с две места в таблицата и вече е 13-ти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки