Пентюро спечели гигантския слалом в Гармиш

Французинът записа 27-а победа за Световната купа, Алберт Попов не се класира за втория манш

Пентюро спечели гигантския слалом в Гармиш

Алексис Пентюро спечели спечели гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, валиден за световната купа по ски-алпийскици дисциплини. Това бе 27-а победа в кариерата на французина, който завърши едва четвърти в първия манш, но направи много силен втори.

 
Най-добрият български алпиец Алберт Попов зае 52-о място в първия манш, като финишира на 2.89 секунди след водача Лоик Меяр от Швейцария. Така той не се класира за втория старт.
 
Пентюро даде време от 1:02.35 минути в първия манш и с 1:00.75 от втория записа общо време от 2:03.10 минути. Това остави французина на 0.16 секунди пред Меяр и така Швейцария остана без победа в дисциплината гигантски слалом от март 2011-а насам, когато Карло Янка спечели последната.
 
Трети с 0.24 секудни пасив завърши норвежецът Лейф Кристиан Нестволд-Хауген, а неговият сънародник Хенрик Кристофершен трябваше да се задоволи с едва седмо място. Кристофершен все още води в класирането за световната купа с 877 точки, а Пентюро вече е втори с 822 и 2 повече от норвежеца Александър Омод Килде.
 
Словенецът Жан Кранец, който бе пети днес в Германия, води в дисциплината с 26 точки пред Кристофершен и с 43 пред Пентюро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки