Борис Линков е новият шампион в скока на дължина при мъжете

Даниел Анков се поздрави със сребърен медал

Борис Линков е новият шампион в скока на дължина при мъжете

България има нов шампион в скока на дължина в зала при мъжете. В отсъствието на миналогодишния победител в зала и на открито Даниел Добрев титлата извоюва Борис Линков (Славия - София). 20-годишният състезател спечели златото с личен рекорд в зала и на открито от 7.62 метра. Той регистрира това постижение в последния си шести опит. Това е първа национална титла за Линков при мъжете.

Вторият от миналата година в зала и на открито Даниел Анков (КЛАСА) отново се поздрави със сребърен медал, след като се приземи на 7.43 метра в най-добрия си шести опит. Той беше водач в класирането преди шестия опит на шампиона Линков. Бронзовото отличие в скока на дължина при мъжете извоюва Пламен Петков (СК Ивайло Младенов) със 7.20 метра.

Михаил Иванов (Спартак Плевен) получи неприятна контузия в коляното във втория си опит и напусна надпреварата, а освен това не успя да стартира и в скока на височина. Треньорът му Георги Гетов сподели, че утре Иванов ще мине преглед, за да се установи колко сериозна е травмата му.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки