Дерменджиев: След мача с Беларус ще имам разговор с Ивелин Попов

"Феновете на Левски заслужават да имат отбор, а той да е на нивото, което му приляга"

Дерменджиев: След мача с Беларус ще имам разговор с Ивелин Попов

Националният селекционер Георги Дерменджиев даде интервю пред Дарик и dsport.bg по време на престоя му в Турция. Специалистът и неговият екип обикалят лагерите на родните отбори, които играят контроли и тренират.

"Ние като специалисти знаем добре в какъв етап от подготовката се намират отборите ни. Той е ранен, но исках да видим набелязаните футболисти на какво ниво се намират. Не е моя работа да правя анализи на играта на отборите, но има разлика. За нас присъствието е много ползотворно. Искам психически да се въздейства върху тях. Тепърва ще знаем колко дълго ще отсъства Тодор Неделев, който се контузи и е опериран. Смятам, че формата на играчите за този етап на подготовката е нормална", отбеляза опитният специалист.

"Винаги съм искал да бъдем позитивно настроени. Искам да си уважаваме играчите. Ние много добре си знаем нивото. Имаме определен шанс и знам, че българският фен иска да види отбора си на европейски форум. Сигурен съм, че феновете ще ни подкрепят истински. Сигурен съм, че играчите ще се раздадат докрай, а вече каквото сабия покаже, както се казва", добави Георги Дерменджиев.

"Аз лично няма да бъда изненадан от играчите, които ще повикам, а си мисля, че и вие няма да сте. Ивелин Попов е изключително необходим за националния отбор. Той освен силен футболист е и лидер. След мача с Беларус ще имам разговор с него. Предварително не мога да гадая и да казвам нищо преди то да се случи. Ивелин има много мачове за България и винаги се е раздавал. Той милее за България. След разговора ще мога да ви кажа конкретно", отговори Дерменджиев на въпрос свързан с досегашния капитан на държавния ни тим.

"Съжалявам много за тази обстановка в Левски. Много съм далеч от нея и не съм човекът, който може да коментира. Феновете заслужават да имат отбор, а той да е на нивото, което му приляга", завърши Дерменджиев

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки