Ферстпаен: Хамилтън е добър, но не е Господ

Холандецът вярва, че може да победи световния шампион през новия сезон

Ферстпаен: Хамилтън е добър, но не е Господ

Mакс Ферстапен вярва, че може да осуети плановете на британеца Люис Хамилтън за седма световна титла във Формула 1, ако от "Ред Бул" му осигурят конкурентен болид.

22-годишният холандец спечели три състезания през миналия сезон и завърши на третото място в класирането при пилотите, но не смята да се прекланя пред никого - дори пред един от най-великите в историята.

"Във Формула 1 колата е от много голямо значение. Люис е много добър. Той определено е един от най-силните, но не е Господ. Може би Бог е с него, но той не е Господ", коментира Ферстапен.

35-годишният Хамилтън се стреми към няколко рекорда, в това число на постиженията на германската легенда Михаел Шумахер от 91 победи и от седем световни титли, след като британецът триумфира във Формула 1 в пет от последните шест сезона с доминиращия автомобил на "Мерцедес".

"Искаме да отправим сериозно предизвикателство за "Мерцедес" и мисля, че можем да го направим. Очаквам с нетърпение новия сезон. Всички в отбора сме много мотивирани. През миналата година, особено в края й, показахме, че можем да бъдем конкурентни", каза още Ферстапен.

Холандският пилот ще може да тества новия болид на "Ред Бул" с двигател на "Хонда" на 12 февруари при закрити врати на пистата "Силвърстоун", а първите предсезонни тестова са в Барселона седмица по-късно.

"Хонда" са свършили страхотна работа. С всяко състезание двигателят, който ни предоставиха още през миналата година, имаше по-добро представяне и повече мощност. Мисля, че сега вече сме много, много близо до "Мерцедес". Работихме здраво и по шасито. Смятам, че започнем сезона много по-подготвени в сравнение с началото на всяка от предишните пет години", заяви директорът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер.

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки