Украинци попиляха Локо Пд в контрола

Олимпик (Донецк) разгроми с 4:0 "железничарите"

Украинци попиляха Локо Пд в контрола

Локомотив (Пловдив) завърши лагера си в Турция с тежка загуба от Олимпик (Донецк). "Смърфовете" отстъпиха с 0:4 от украинците, въпреки че през първото полувреме имаха по-сериозен превес. Евгений Тсумбалюк (40) даде преднина на украинците, а Максим Детерьов (61) удвои от дузпа. Андрей Кравчук (63) с премерен удар направи резултата класически. В последната минута на редовното време Максим Детерьов оформи крайното 0:4.

Олимпик (Донецк) се намира в момента на 9-то място в елита на Украйна. Клубът е сравнително нов – създаден е през 2001 година. Играе мачовете си на стадион „Лобановски“. Най-големият успех на Олимпик е достигането до третия квалификационен кръг на Лига Европа през сезон 2017/2018, когато украинците губят от ПАОК.

В 7-ата минута удар на Дейвид Малембана срещна напречната греда, токата падна на голлинията, а след това Бирсент Карагарен опита да я прати в мрежата. Шутът му обаче бе блокиран от защитник и топката излезе в ъглов удар. През първите десет минути Локомотив имаше тотално надмощие над своя опонент, който не успяваше да изнесе топката в половината на "смърфовете". В 11-ата минута Мартин Луков се намеси добре при коварен удар от фаул. В 16-ата минута удар на Димитър Илиев се отби в крак на защитник и вратарят Владимир Кринский улови без проблеми. В 24-ата минута “смърфовете” проведоха бърза атака, при която Димитър Илиев комбинира с Бирсент Карагарен. Крилото влезе в наказателното поле и опита да върне топката към своя капитан, но защитник пресече подаването, като можеше да се стигне до ефектен автогол.

В 40-ата минута Олимпик (Донецк) поведе доста изненадващо, след като свари неподготвена защитата на Локомотив. Центриране към втора греда бе проспано от отбраната на “смърфовете” и Евгений Тсумбалюк протегна крак, за да отбележи.

В 55-ата минута Дейвид Малембана опита да изчисти с глава центриране от фланга, но прати топката на крака на футболист на Олимпик, който стреля от движение, но покрай гредата. В 61-ата минута главният съдия на срещата отсъди дузпа за нарушение на Диниш Алемйда в наказателното поле. Бранителят задържа играч на украинците за фланелката, заради което получи и жълт картон. Зад топката застана Максим Детерьов, който прати Илко Пиргов в обратния ъгъл и удвои преднината на тима си.

Изминаха едва две минути от втория гол във вратата на Пиргов и Олимпик успя да отбележи трети. Този път добра атака по десния фланг завърши с подаване на границата на вратарското поле, където Андрей Кравчук стреля технично в долния ляв ъгъл, а Пиргов нямаше какво да направи освен да изгледа топката. В 69-ата минута Гарсия Олмо стреля неточно от добра позиция. В 80-ата минута Илко Пиргов направи добро спасяване с една ръка, плонжирайки в долния десен ъгъл. В 87-ата минута Йосип Томашевич разтресе горната греда с мощен удар. В последната минута на редовното време Максим Детерьов оформи крайното 4:0 в полза на Олимпик с хубав шут под плонжа на Пиргов.

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки