Хебър записа чиста победа срещу Левски

Носителят на Купата и Суперкупата на България постигна 4-а поредна и общо 12-а победа в Суперлигата

Хебър записа чиста победа срещу Левски

Носителят на Купата и Суперкупата на България Хебър (Пазарджик) постигна 4-а поредна и общо 12-а победа в Суперлигата. Играчите на Атанас Петров се справиха и надиграха чисто у дома Левски с 3:0 (25:20, 25:23, 25:22) в дербито на междинния 14-и кръг, играно тази вечер в пълната зала "Васил Левски" в Пазарджик.

Така "тигрите" от Пазарджик излязоха начело във временното класиране с 12 победи, 2 загуби и 34 точки, но преди изиграването на останалите мачове от кръга утре. Левски пък допусна 3-а поредна и общо 6-а загуба, като остава на 6-о място с 8 победи и 22 точки. В редовния 15-и кръг Хебър е отново домакин, но този път на ЦСКА, докато "сините" приемат силния тим на Монтана. И двете срещи са в събота (8 февруари) от 18,30 часа.

Домакините от Хебър поведоха от самото начало на първия гейм на срещата, като успя да запазят предимството си. "Сините" се доближаваха в резултата на няколко пъти, но в ключовите моменти "тигрите" се откъснаха отново и поведоха след 25:20. Във втората част играта вървеше равностойно до 6:6, след което момчетата на Андрей Жеков взеха преднина от 12:9, но домакините успяха да я стопят. Играта продължи точка за точка почти до края, но в крайна сметка Хебър измъкна гейма след 25:23. Левски взе аванс и в третия гейм, не не съумя да го запази. Положението бе идентично с предходния гейм, като 14-а точка беше повратният момент. Хебър отново контролираше играта и въпреки опитите на "сините" да се върнат, не се случи нищо повече - 25:22 и 3:0 за "тигрите".

Страхотен мач за Хебър изигра канадският диагонал Брадли Гънтър, който бе над всички с 22 точки (1 блок, 4 аса и 65% ефективност в атака) за победата.

За "сините" диагоналът Трифон Лапков, който вчера е изкълчил глезен на тренировката преди мача, също изигра много силен мач и реализира 19 точки (1 блок, 2 аса и 80% ефективност в атака), но и това не бе достатъчно за успех.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки