Една легенда на 35

Кристиано Роналдо посреща рождения си ден в един от най-добрите си периоди на терена

Една легенда на 35

 Мегазвездата на Ювентус и световния футбол Кристиано Роналдо навършва днес 35-годишна възраст. Обикновено на футболистите над 30 бързо им се лепва етикета "ветеран", но в случая с португалеца той би бил доста неуместен. Заради начина си на живот и глада за успехи Роналдо изглежда на терена ентусиазиран за победи и постижения като в зората на славната си кариера, превърнала го в един от най-добрите в историята на футбола.

 
Всичко започва на 5 февруари 1985 година, когато в град Фуншал на остров Мадейра се ражда момчето, чието име три десетилетия и половина по-късно ще бъде синоним на професионализъм и отдаденост към играта.
 
Кристиано отрано е забелязан в Португалия, където е привлечен от Спортинг (Лисабон). Звездата му изгрява на Евро 2004, където прави впечатление не само с техническите си умения, а и с емоцията, която влага. Той е привлечен в Манчестър Юнайтед и много бързо се откроява в състава на сър Алекс Фъргюсън.

На Острова Роналдо печели титлата в Премиър лийг в три сезона подред, помага на "червените дяволи" да вдигнат и трофея в Шампионската лига. През лятото на 2009 година осъществява мегатрансфер в Реал Мадрид. В испанската столица той се превръща в легенда със своите 450 гола за девет сезона. С екипа на “белия балет” печели цели четири Шампионски лиги, включително три поредни, което е нещо безпрецедентно, тъй като никой клуб преди Реал дори не беше дублирал успеха си.

През лятото на 2018 година той напусна изненадващо Мадрид в посока Ювентус, като с името му се свързват надеждите на торинци да вдигнат отново трофея в Шампионската лига. В първия си сезон Роналдо и Юве не успяха, а сега имат втори шанс. В Италия той продължи да пише история и посреща рождения си ден с юбилеен брой голове - 50, постигнати в 70 мача.
Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки