Берое победи Нефтохимик за 54 минути (СНИМКИ)

Контролата бе прекратена заради натрупалия сняг

Берое победи Нефтохимик за 54 минути (СНИМКИ)

Берое се наложи с 2:0 над Нефтохимик в контролна среща, играна днес на Спортна база „Берое“ под непрестанен дъжд и сняг.

Мартин Камбуров откри резултата в 35-ата минута с директно попадение от пряк свободен удар.

Отново Камбуров удвои в 48-ата минута след асистенция на Конте.

Срещата бе прекратена в 54-ата минута заради метеорологичните условия и натрупалия сняг.

Във втората минута Цветан Филипов излезе на стрелкова позиция в наказателното поле и шутира, но Перниш парира удара. Три минути след това Минчев изведе Камбуров в пеналта, но в последния момент бранител на гостите изчисти в корнер. Туба засече с глава центрираната от ъглов топка, но ударът му мина над вратата.

В 8-ата минута Фал намери Минчев на дъгата на наказателното поле и халфът веднага отправи удар, но Здравков спаси. В следващите десетина минути Берое владееше инициативата, но не успя да застраши сериозно вратата на съперника. В 19-ата минута Иван Цачев получи на границата на пеналта и стреля, но топката мина на сантиметри от гредата.

В следващите минути Берое продължи да бъде по-активния отбор и на няколко пъти се стигна до опасни центрирания в пеналта, но защитата на гостите се справи.

В 30-ата минута Стоянов проби по фланга, навлезе в наказателното поле и намери Желев, който обаче не успя да затрудни Здравков и вратарят улови удара му.

Две минути след това Октавио напредна през центъра и изведе Фал, който навлезе в пеналта и отправи удар, но отново стражът на бургазлии се намеси сигурно.

Резултатът бе открит в 35-ата минута. Мартин Камбуров изпълни перфектен пряк свободен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата – 1:0 за Берое.

Три минути след това при опасна атака за Берое се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на гостите, но Камбуров бе блокиран.

В 40-ата минута Цветков получи в наказателното поле и намери Камбуров. Нападателят веднага продължи за Фал, но ударът на сенегалеца срещна тялото на бранител.

Минута след това Димитър Костадинов отправи удар от около 25 м, но Перниш улови без проблем.

Веднага след подновяване на играта Живко Петков пробва удар от далечна дистанция, но Гошев улови.

Четири минути след това Конте бе изведен зад гърба на отбраната и навлезе в наказателното поле. Залъга вратаря на съперника и предостави за Камбуров, който не сгреши на опразнената врата – 2:0.

В 49-та минута отново Конте бе изведен в наказателното поле, но стражът на Нефтохимик спаси удара.

Двубоят бе прекратен в 54-та минута на срещата заради метеорологичните условия и натрупалия сняг.

„Берое“ – „Нефтохимик“ 2:0

 
Голмайстори: 1:0 Мартин Камбуров 35′, 2:0 Мартин Камбуров 48′
 
„Берое“: Душан Перниш (46′- Иван Гошев), Георги Ангелов, Теди Мезаг, Ахмед Туба, Крум Стоянов, Милен Желев, Иван Минчев, Александър Цветков, Октавио, Алиун Фал (46′- Ибрахима Конте), Мартин Камбуров;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки