Джарета: Трудно можем да привлечем играч от България в ЦСКА

„Вършим добра работа, особено от гледна точка на скаутското звено“, посочи спортният директор на „червените“

Джарета: Трудно можем да привлечем играч от България в ЦСКА

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета заяви, че "червените" развиват отлично скаутско звено, защото трудно могат да привлекат български футболисти в състава си.

"Вършим добра работа, особено от гледна точка на скаутското звено. Често търсим малко известни футболисти по света, които могат да станат основни фигури от най-високо ниво чрез нашия клуб. Трудно можем да привлечем играч от България“, посочи той пред италианско радио Джарета.

„Беше много приятно да работя в родината си, но почувствах, че имам нужда да отида в чужбина и да опитам ново преживяване. Италианските спортни директори може да внесем в чуждестранните клубове много важни подобрения и съвместно да се усъвършенстваме“, допълни той.

„България трябва да започне от обновяването на различните структури в клубовете, което е основа за повишаване на качеството в българския футбол. Сред младите играчи има добър материал, който трябва да бъде подготвен. Това ще стане благодарение на подходящите структури, за да може тези момчета да заиграят в топ първенствата на Европа."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки