ФЕНОМЕНАЛНО! Марица с втора победа в Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пловдивчанки разбиха френския Кан с 3:1, мечтаят за исторически четвъртфинал

ФЕНОМЕНАЛНО! Марица с втора победа в Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) постигна втора победа в Шампионската лига, след като победи у дома френския гранд РК Кан с 3:1 гейма - 17:25, 25:18, 25:12, 25:21.

Момичетата на Иван Петков загубиха първата част в зала „Колодрума“, но след това тотално надиграха лидера в Група Е и вече мечтаят за историческо класиране за четвъртфиналите на най-силния клубен турнир в Европа.

При успех срещу Уралочка на 18 февруари те могат да постигнат подвиг и да се превърнат в първия български тим, стигнал до елиминациите на Шампионската лига.

След пет мача активът на "жълто-сините" е две победи и три загуби.

Понастоящем те са на второ място в класирането със 7 точки, изоставайки с две от лидера Кан.

Днес французойките започнаха със самочувствие и закономерно спечелиха първата част.

Тя бе равностойна до 8:8, след което с по-концентрирана игра на всички елементи гостенките поеха контрол върху резултата и с шест точки в атака от украинката Надя Кодола стигнаха до убедителното 25:17.

Във втората част нещата се обърнаха. Христина Вучкова поведе маричанки с отлична игра на сервис, блокада и в нападение, докато Жана Тодорова продължи да блести в защита и на посрещане, солидно подкрепяни и от останалите на терена.

Момичетата на Иван Петков наложиха надмощие, дръпнаха напред в резултата и с ас на Вучкова затвориха гейма при 25:18. Марица влезе още по-мощно в третия гейм и не остави никакви шансове на съперника. На високо ниво беше блокадата, атаката, особено с центровете, продължи да носи много точки, а феноменалната Жана даваше безценния си принос и в двете фази на играта.

Разгромното 25:12 отново бе оформено с ас, този път на Лора Китипова. Четвъртата част беше по-равностойна, като в началото българските шампионки поддържаха лек превес с много разнообразие в атака, което осигури разпределителката Китипова, но към средата на гейма Кан успя да излезе с точка напред.

След 13-14 обаче последва силна серия от шест поредни точки за Марица, по време на която Вучкова взриви трибуните с три поредни аса и на практика отказа противника. Победното 25:21 отново направи националката с мощна атака през центъра.

Топреализатор на мача стана сенегалката Фату Диук със 17 точки за френския тим, следвана от съотборничката си, италианката Аманда Конео, с 16. 

Новите попълнения на победителките Христина Вучкова и Емилия Димитрова бяха най-резултатни за нашите.

Двете националки записаха по 15 точки, а Алекс Миланова добави 14 за големия успех, след който еуфорията в Пловдив бе пълна и феновете ликуваха. 

Временно класиране*:
1. Кан 5 3 2 12:9 9 точки
2. Марица 5 2 3 10:11 7
3. Динамо 4 2 2 7:8 6
4. Уралочка 4 2 2 9:10 5

*Утре е срещата Уралочка Екатеринбург (Русия) - Динамо Москва (Русия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки