ЗЛОВЕЩО: Световна шампионка е опитала да се самоубие!

Гимнастичката е била хоспитализирана с дълбоки разрези на лявата ръка

ЗЛОВЕЩО: Световна шампионка е опитала да се самоубие!

Четрикратната световна шампионка по художествена гимнастика Алекасандра Солдатова е направила опит за самоубийство.

 
„Солдатова беше хоспитализирана в московска болница с дълбоки разрези на лявата ръка. Лекарите забраняват контакт с нея заради тежкото й състояние“, съобщават руските медии.
 
Изданията отбелязват, че гимнастичката е опитала да пререже вените си. Води се следствие.
 
„Според здравните работници по време на разговорите с нея тя е била в превъзбудено, агресивно състояние. В момента Солдатова е в психосоматичния отдел на Института „Склифосовски". Диагностицирана е с булимия като състоянието й е задоволително”.
 
Пред Sport24 президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на руския национален отбор Ирина Винер заяви:
 
"Не знам нищо за случилото се. За първи път чувам."
 
Пред РИА Новости личната треньорка на Солдатова Анна Дяченко заяви, че е говорила с нея вчера сутринта:
 
„Саша ми се обади от болницата вчера сутринта. Каза ми, че е в болница да си прави тестове. Каза да не се притеснявам. Новините, които достигат до мен, са просто шокиращи “
 
Преди няколко дни  Ирина Винер заяви, че заради здравословни проблеми Александра Солдатова в момента не тренира и ще пропусне първото за сезона състезание – Гран При на Москва, което започва утре в руската столица.
 
"Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на ниво ДНК. Те се почувстваха в процеса на порастване. Сега ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не е възстановена. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми, я отстраних от състава за световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми. За това в Баку игра (Екатерина) Селезньова . Шампионатът беше квалификация за олимпийските игри. Когато Саша е готова, ще се върна в отбора, тя е част от него. Аз много я харесвам и искам тя да продължи да се състезава за Русия“, заяви Ирина Винер.
 
Александра Солдатова пропусна световното първенство в Баку през септември миналата година, след като преди това по време на турнир в Португалия припадна и не успя да завърши надпреварата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки