В ГРАДА НА РОМЕО И ЖУЛИЕТА: Рекорд на Роналдо не можа да отърве Юве от загуба (ВИДЕО)

Борини и Пацини донесоха победата на Верона, Интер може да настигне шампионите на върха в класирането

В ГРАДА НА РОМЕО И ЖУЛИЕТА: Рекорд на Роналдо не можа да отърве Юве от загуба (ВИДЕО)
Ювентус се издъни при гостуването си на Верона от 23-ия кръг на Серия “А”. Шампионите загубиха с 1:2 на ст. "Маркантонио Бентегоди" в града на Ромео и Жулиета. Кристиано Роналдо откри в 65-ата минута. По този начин той се разписа в десети пореден двубой от първенството. Постижение без аналог в историята на клуба. Фабио Борини (76) и Джанпаоло Пацини (86-дузпа) вкараха за обрата.
 
Ювентус е лидер с 54 точки, но може да бъде настигнат от Интер, който утре играе с Милан. Верона е на шеста позиция с 34, след като записа от осми мач без загуба. 
 
Още във втората минута Игуаин пробва изстрел, но Корай Гюнтер се хвърли на шпагат и топката излезе в ъглов удар. В десетата Давиде Фараони отправи силен шут, но Войчех Шчесни се протегна и изби в корнер. При последвалото му изпълнение Песина беше оставен непокрит, но ударът му мина покрай вратата. След още осем Борини също се отчете с пропуск, а секунди по-късно негов удар разтресе напречната греда след намесата на Марко Силвестри.
 
В 20-ата минута Мигел Велосо центрира, Леонардо Бонучи се размина с топката и Мараш Кулмбула с глава вкара. Главният съдия Давиде Маса обаче отмени гола за засада след допитване до ВАР. В 30-ата Фараони засече от движение, но далеч от целта.
 
Шампионите уцелиха втора греда в 36-ата минута, когато Роналдо се справи с двама съперници и стреля технично по земя, но левият стълб спаси Марко Силвестри. По-късно португалската звезда отново се озова на отлична позиция, но този път прати топката в аут. 
 
След почивката Юве поиска дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Корай Гюнтер, но съдията реши, че няма основание да посочи бялата точка. В 55-ата минута Верона беше близо до гол. Фараони пусна отличен пас успоредно на голлинията, но в решаващия момент Хуан Куадрадо успя да изчисти.
 
В 60-ата миунта Фабио Борини стреля от малък ъгъл, но Счесни се беше пласирал добре и спаси. Пет след това Роналдо откри резултата. Той излезе сам срещу единствения останал защитник Амир Рахмани, елиминира го и с шут по земя в далечния ъгъл вкара за 1:0.
 
В 76-ата минута Верона изравни от нищото. Миралем Пянич не успя да изчисти и подари топката на Борини. Той остана очи в очи със Счесни и не сгреши - 1:1! Юве веднага се хвърли в атаки и изстрел на Дибала мина високо над вратата.
 
В 82-ата минута шутна Борини беше избит в корнер. След неговото изпълнение, Кумбула засече с глава и гредата спаси Счесни. При ситуацията Маса се допита до ВАР за игра с ръка на Леонардо Бонучи в наказателното поле. И след това той посочи бялата точка. Зад топката застана Джампаоло Пацини, който не сбърка за крайното 2:1!
 
 
СТРАТОВИ СЪСТАВИ
 
ВЕРОНА: Силвестри, Рахмани, Кумбула, Гюнтер, Фараони, Амрабат, Велосо, Лазович, Песина, Дзакани, Борини
 
ЮВЕНТУС: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Бентанкур, Пянич, Рабио, Коста, Игуаин, Роналдо

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки