Беласица надви трудно Кюстендил в Петрич

Домакините спечелиха с 2:1

Беласица надви трудно Кюстендил в Петрич

Около 300 зрители наблюдаваха контролния мач между отборите на Беласица и ФК Кюстендил, който се игра на терена с изкуствено покритие в Петрич и завърши при резултат 2:1.

Срещата бе ръководена от Мурад Адем с асистенти Йордан Гошев и Костадин Ангелов.

От първата до последната минута имаше много движение и атаки по терена и пред двете врати от страна на футболистите на двата тима.

В 4-ата минута феновете на Бела ликуваха след като видяха майсторското попадение на Марти Таушанов за 1:0. 

Футболистите на гостите реагираха като ужилени и тръгнаха в атака пред вратата на домакините за промяна на резултата. В 14-та минута от фаул , изпълнен от Росен Йорданов, вратаря на Беласица Захари Димитров показа класа и отрази удара. Мартин Георгиев също опита да изненада вратаря на петричкия тим, но той отново бе на мястото си. 

В 17-та минута при бърза контраатака по левия фланг на гостите Евгени Гроздин насочи топката към Виктор Анастасов в наказателното поле на Беласица и тя бе изпратена от нападателя в аут. Седем минути по-късно Марти Таушанов овладя топката в средата на терена, напредна на скорост и от движение  я насочи силно, но вратаря Борислав Груев промени посоката й.

Добре играещият в този мач Мохамед Потчи бе изведен в 32-ра минута пред наказателното поле на гостите, последва силен шут, но вратаря Груев изби кълбото встрани. Четири минути по-късно Захари Димитров с поредна навременна намеса спаси насочената топка отблизо от страна на Александър Енев. До края на първата част на мача отново футболистите на Беласица имаха шанс за отбелязване на гол, но вратаря на Кюстендил Борислав Груев изби топката от краката на Жустино Мендес.

Втората част на контролата започна зле за домакините. В 51-ва минута главният съдия Мурад Адем отсъди дузпа в полза на гостите. Александър Александров-Аци стреля от бялата точка, вратаря Захари Димитров усети посоката на кълбото и го изби. Две минути по-късно Росен Йорданов от 7-8 метра изскачайки очи в очи със Захари Димитров не успя да го простреля. В 57-ма минута резултата бе изравнен – 1:1 при бърза контраатака на гостите и успешен завършек от страна на Аци. Радостта на кюстендилските футболисти бе кратка. В 66-та минута при скоростна атака по десния фланг на домакините Мохамед Потчи подаде майсторски в наказателното поле на Жустино Мендес, който изпрати кълбото в долния десен ъгъл на Борислав Груев за 2:1.

При следващата атака за отбора на Беласица при центриране в наказателното поле на гостите Любомир Граминов с глава не успя да огорчи вратаря на ФК  Кюстендил. В 68-ма минута главният съдия Мурад Адем показа втори жълт  и червен картон на Атанас Карачоров от Беласица. До края на срещата опитите на футболистите на двата отбора да променят резултата се оказаха безуспешни и  при резултат 2:1 петричките футболисти записаха авторитетна победа срещу хита през настоящото първенство в ЮЗ трета лига отбор на ФК Кюстендил.

След мача наставникът на Беласица Атанас Ласков сподели:

„Нашият отбор върви в правилна посока. Избистря се вече и основния състав. С две думи-намираме себе си. За невероятния гол на Жустино Мендес поздравих и него, и Мохамед Потчи. Ако Мендес запази формата си той ще бъде водещ футболист през пролетния дял на първенството в отбора на Беласица. Вече при нас са новопривлечените Христо Спасов от отбора на Банско и бразилецът Далто Перейра – 19-годишен нападател с италиански паспорт.“

Стартови състави:

Беласица: З.Димитров, Костов, М.Георгиев, Граминов, Бояджиев, Маркес, Потчи, Марчев, Маламов, Таушанов, Мендес /Стоев, Ж.Димитров, Тусонджиев, Смилков, Карачоров, Макриев, Бързаков, Токов, Казарото/;

ФК Кюстендил: Груев, Гроздин, Йорданов, Бр.Иванов, М.Георгиев, Газиев, Мицаков, Енев, Вълов, Александров, Анастасов /Р.Димитров, Стойнев, Бачовски, Пенков, Велинов, Стоичков, Стойков/.

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки