Левски Лукойл срази Балкан и Купата отново е "синя"! (СНИМКИ)

Над всички за победителите бе Христо Захариев, който завърши с 25 точки

Левски Лукойл срази Балкан и Купата отново е "синя"! (СНИМКИ)

Левски Лукойл спечели Купата на България за втора поредна година. Пред пълните трибуни в столичната зала „Универсиада“ баскетболистите на Константин Папазов се наложиха с 86:78 срещу шампиона Балкан. 

 
С успеха днес балансът между двата тима през сезона е 2-2, но двете победи на Левски Лукойл са именно в мачовете за трофеите. По-рано те спечелиха и двубоя за Суперкупата, който се проведе в Ботевград. Балкан пък пропусна възможността да върне Купата в Ботевград след 32-годишна пауза и ще трябва да почака още, докато спечели ценния трофей.
 
 
Левски Лукойл стартира ударно и чрез Данило Тасич, Христо Захариев и Венцислав Петков поведе с 23:10 в края на първата част. Балкан отговори чрез Марко Радонич и Алекс Симеонов за 18:23. Христо Захариев обаче нямаше спиране с 18 точки, а “сините” държаха лидерството, въпреки силната игра на Алекс Симеонов за Балкан, а на почивката резултатът бе 44:37 в тяхна полза.
 
 
Домакините държаха аванса си, макар че Балкан се доближи отново на 5 точки. Две неспортменски нарушения – по едно на Балкан и едно за Левски Лукойл плюс техническо за пейката на ботевградчани видяха още зрителите в залата. След 30 минути игра столичани имаха преднина от 11 точки за 66:55. През последната четвърт опитите на “зелените” да направят обрат не бяха достатъчни, а Левски Лукойл не изпусна лидерството си и ликува 
 
 
Над всички за победителите бе Христо Захариев, който изигра много силен мач и завърши срещата с 25 точки (пет тройки). С 16 е Данило Тасич, 12 има Венцислав Петков, а по 11 вкараха Чавдар Костов и Зейн Ноулс.
 
Дейшон Найт бе най-резултатен за Балкан с 19 точки. Алекс Симеонов се отчете с 16 и 7 борби, а 13 точки има Марко Радонич.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки