Шеф на TBI BANK: Важно е да балансираме задачите на служителите в работата със спортуването им

Спортните форуми на БРФ "Спорт и здраве" дават добри възможности за нови бизнес контакти

Шеф на TBI BANK: Важно е да балансираме задачите на служителите в работата със спортуването им
"Важно е да балансираме задачите на работата със спорт и много от колегите в TBI Bank правят точно това". Това заяви в интервю за Tribune.bg старши вицепрезидентът на банката Лукас Турса. Той съжалява, че в офиса няма фитнес.

"За нещастие си нямаме фитнес в офиса. Искахме да имаме, но се разраснахме твърде бързо и в един момент се оказа, че няма достатъчно място и за това в централата ни. Компенсираме като предоставяме карти за спорт и намаления на колегите. Освен това организираме уикенд пътувания. София предлага уникални възможности в това отношение. На по-малко от час път има възможности за планински разходки, каране на ски – това е нещо, което правим често. А през лятото само за около 3 часа и половина можеш да си на морето. Разположението на града е страхотно, а ние винаги окуражаваме служителите си да се възползват – било то заедно или с близките си. Организираме и събития – целта ни е не просто да сме активни, а да комуникираме помежду си в по-неформална среда", допълва той.

Г.н Турса смята, че организираните от Българска работническа федерация "Спорт и здраве" спортни форуми са чудесна възможност за сплотяване на колектива, изпитването на силни емоции от състезанията и не на последно място - заформянето на нови бизнес контакти.
 
"Ще участваме в Ски Фест за банки и партньори 2020 в Боровец през март, организиран от БРФ „Спорт и здраве“. Доколко сме амбициозни в подобни начинания? Ако си позволя да перифразирам Христо Стоичков, трябва да играеш, за да спечелиш. Oтборният дух и участието са важни, но щом си се включил в едно състезание, трябва да се бориш за по-добро класиране. Така че резултатът също е важен за нас, ние сме амбициозни хора в работата и в живота. Миналата година например наш колега взе два златни медала в две различни дисциплини – това беше страхотен успех, който ние празнувахме като екип. 

Що се отнася до възможносттите на подобни форуми за заформянето на нови бизнес контакти, мога да кажа, че те са много добри. По време на състезанията няма как да общуваш много, но има етапи на подготовка, както и празненства след самото състезание. Така че е атмосфера за опознаване и дискусии е подходяща. Определено е възможност, която не е за изпускане. И то не само за запознаване с работещи в същата сфера, но и изобщо за среща с интересни хора с близки интереси", допълва той.
 
 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки