Велико Търново почете паметта на Трифон Иванов (СНИМКИ)

Осветен бе новият терен, който носи името на легендата

Велико Търново почете паметта на Трифон Иванов (СНИМКИ)

С купища цветя и аплодисменти Велико Търново почете паметта на големия Трифон Иванов.

Днес се навършват 4 години от преждевременната му кончина, пише официалният сайт на Етър и допълва:

За първи път поменът бе на новото футболно игрище, което вече носи името „Трифон Иванов“.

Първо бе отслужена заупокойна молитва, за която дойдоха майката на „железния“ защитник леля Маринка и дъщеря му Марина, зам.-кметът на В. Търново Снежана Данева, председателят на ВТОС Венцислав Спирдонов, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и съотборниците на Туньо – Илиян Киряков и Калоян Чакъров, спортните директори на „Етър“ Страцимир Тинчев и Стефан Атанасов, директорът на Спортното училище Снежина Михова, представители на фенклубовете на „Етър“, „Кайзерслаутерн“ и „Манчестър Юнайтед“, общински съветници и много други хора.

Десетки бяха тези, които поднесоха цветя пред паметния кът, организиран от ОП „Спортни имоти и прояви“, на който бяха изложени фланелките с №3 на Трифон в „Етър“ и в националния отбор.

Тук бяха както целият представителен отбор на „Етър“ начело с треньорския щаб, както и младите футболисти от школата на клуба.

„Преди 4 години съдбата реши, че Трифон трябва да играе в небесния отбор на България. Днес отдаваме нужната почит към неговата памет. В знак на това уважение името „Трифон Иванов“ вече носи най-новият спортен обект – теренът за футбол, изграден м.г. Вярвам, че докато тренират тук, младите футболисти ще бъдат още по-силно мотивирани да постигнат и надградят това, което постигна Трифон Иванов. Бъдете сигурни, че от небето той със сигурност се гордее с вас“, каза в словото си зам.-кметът Снежана Данева.

„Колкото можа, допринесе за града. Дано и градът да го зачита и младите да бъдат упорити в изпълнение на всичко, защото без воля няма постижения – сподели леля Маринка. – Трифон беше такъв, всяко негово начинание искаше да изпълни докрай. Животът го отне много рано… Като малък беше много палав и много упорит. Дано хората го помнят с добро!“

Особено затрогващ бе моментът, когато церемонията прерасна в дълги аплодисменти от всички – официални гости, футболисти, фенове.

После с водосвет бе осветен и новият терен, който бе изграден през есента, а отскоро носи името на Трифон Иванов.

„Голям спортист с качества, които много малко хора днес притежават – дух, самоотверженост, лидерство, голяма сърце, „железен“ защитник. Колко етикета трябва да изброим, за да го характеризираме като един наистина голям човек. Дори е малко това, което казах за него. Благодарим на общината и хората, които сложиха на това игрище неговото име, както и на всички, които оценяват с какво е допринесъл той.

Много спомени имам. Трифон беше човек на емоцията, винаги стоеше на гребена на вълната, съчетаваше футбола и хумора и се получаваше неговият интересен образ. Но най-ярък е споменът, когато той трябваше да застане като лидер и да поведе не само защитата, но и целия национален отбор като негов капитан. Правеше го блестящо“, коментира Бончо Генчев.

„На този терен може да се играят мачове и във „В“ група, и за юноши 19 г. и 21 г. Абсолютно отговаря за критериите на професионален футбол. Ако вторият отбор на „Етър“ влезе във „В“ група, той ще си играе мачовете тук. Съоръжението може да се допълни с трибуни, съблекални, нещата са градивни“, увери председателят на Зоналния съвет на БФС.

Отслужен бе и молебен за здраве и успехи за футболистите от мъжкия отбор и от школата на „Етър“, които получиха пожелания за успехи през новия полусезон.

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки