Джемал Али ще се бори на полуфинал в Рим

Още двама българи с шанс за медали от Европейското по борба

Джемал Али ще се бори на полуфинал в Рим

Националът в свободен стил Джемал Али се класира на полуфинал в категория до 79 килограма на Европейското първенство по борба в Рим, а други двама българи запазиха шансове за медали.

 
Али започна турнира с трудна победа с 9:7 срещу Андриус Мазейка (Литва), след което отнесе с 9:0 Ерик Рейнбок (Естония). Така той стигна до полуфиналите и по-късно днес ще се изправи срещу Махамедхабиб Хаджимахамеду (Беларус).
 
Георги Вангелов пък започна с категоричното 9:0 срещу Отари Гогава (Грузия) при 57-килограмовите, но на четвъртфиналите българският национал отстъпи с 2:6 на Азамат Тускаев (Русия). По-късно днес представителят на "сборная" ще играе на полуфиналите и може да изтегли Вангелов на репешаж с победа.
 
Стефан Иванов запази шансове за репешаж в категория до 65 кг. Той започна турнира с победа с 6:2 срещу Хуан Креспо (Испания), но отстъпи с 6:16 срещу Ерик Арушанян на осминафиналите. В последствие украинецът победи с 10:0 Кжищоф Биенковски (Полша) и стигна до полуфинал срещу Курбан Шираев (Русия).
 
Георги Димитров отпадна на старта при 97-килограмовите след загуба с 2:11 срещу Дзянис Храмянков (Беларус), който отстъпи в последните секунди на Елизбар Одикадзе на четвъртфиналите. Борецът от Беларус водеше при 3:3 с последна точка, но секунди преди края бе хванат в клинч от грузинеца и миналогодишният бронзов медалист спечели три точки за 6:3.
 
Михаил Георгиев отпадна в категория до 70 кг след една победа. Той надви Кевин Хенкел (Германия) с 8:1, но на осминафиналите загуби с 4:15 срещу Олексий Борута. Украинецът пък отстъпи с 2:5 на Агахюсеин Мустафаев (Азербайджан) в следващата си схватка. След полуфиналите Мими Христова и Тайбе Юсеин ще се борят за медали в категорията за жени.
Цанко Цанков с първа тренировка в студените води на Тихия океан

Българинът участва на плувния маратон в протока Кук

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

Французите не са особено ентусиазирани за Игрите в Париж

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки