Барса се изравни с Реал след домакински успех (ВИДЕО)

Тимът на Кике Сетиен срази с 2:1 третия Хетафе

Барса се изравни с Реал след домакински успех (ВИДЕО)

Барселона се изравни по точки с лидера в Ла Лига Реал Мадрид след трудна победа с 2:1 над гостуващия Хетафе.

Тимът на Кике Сетиен стигна до трите точки след попадения на Антоан Гризман в 33-ата и Сержи Роберто в 39-ата. Анхел върна едно попадение в 66-ата, но гостите не успяха да стигнат поне до частичен обрат.

Барса вече има 52 точки в актива си, с колкото е и „кралския клуб“. Хетафе остава трети с 42 точки.

В началото на двубоя гостите от "Колисеум Алфонсо Перес" изградиха блок между защитата и халфовете на своя съперник в опит да прекъсват връзките между тях. На няколко пъти кастилския тим отнемаше топката и тръгваше на скорост, загатвайки, че често ще търси изостряне на нападенията си. Високата им преса много често тормозеше каталунците. В 10-ата минута Френки де Йонг тръгна на скорост отдясно, но закъсня с подаването към Гризман. Секунди по-късно Марк Кукурейя "хвърли" дълго подаване към Хайме Мата, който напредна към наказателното поле, но беше затворен. Останаха съмнения за засада.

В 14-ата Серхио Бускетс изведе Меси по брилянтен начин. Ла Пулга овладя зад гърба на защитата, но опитът му за прехвърлящ удар не се получи. В 21-вата минута Жорди Алба напусна с контузия. В 22-рата Сержи Роберто върна кошмарно назад и на практика изведе Хорхе Молина, който от чудесна позиция, малко под ъгъл, беше блокиран.

Минута по-късно Молина стреля с глава на първа греда, Марк-Андре тер Стеген изби майсторски, но Алан Ниом вкара при добавката. Попадението беше отменено с помощта на ВАР. Видеоповторението показа как Ниом фаулира грубо Самюел Юмтити.

В 34-тата Юмтити изнесе добре топката, подаде към Меси, който по впечатляващ начин отклони към Гризман, извеждайки го сам срещу вратаря. Френският нападател чукна топката в точния момент, прехвърляйки легналия вратар - 1:0. В 39-ата каталунците стигнаха до втори гол. Резервата Жуниор Фирпо центрира отляво, Ансу Фати се размина с топката и тя стигна до включилия се Сержи Роберто, който не се поколеба да стреля към непокрития ъгъл и отбеляза с удар от 12 метра - 2:0.

В добавеното време на първата част Меси можеше да вкара атрактивен гол с глава, но вратарят Давид Сория плонжира и изби. Гризман центрира към втората греда, където непокритият Меси насочи по диагонала. Като цяло гостите играха много силно първите 30 минути, но не успяха да вкарат, а след това допуснаха да бъдат матирани в отбрана.

Гостите започнаха второто полувреме по същия начин - изнесени линии в търсене на висока преса. Тер Стеген играеше много често с топката, за да помага при изнасянето. В 58-ата минута Гризман изведе Ансу Фати, който беше с гръб към вратата и остави на Меси. Лео стреля покрай гредата.

В 66-ата минута Хета се възползва от позадрямалата защитата на домакините. Топката беше центрирана отдясно към Анхел Родригес. Той се вклини между Жерард Пике и Сержи Роберто и вкара страхотен гол от въздуха, пращайки топката до гредата - 2:1. Каталунците реагираха с добра възможност пред Ансу Фати. Серхио Бускетс свърши много работа при изнасянето на топката, подаде към Меси, който на свой ред намери 17-годишния нападател. Ансу изстреля коварна топка, избита от вратаря Сория.

В 72-рата защитата на "лос кулес" не се справи с високо центриране. Анхел Родригес отклони към вратата, но Тер Стеген реагира хладнокръвно. Първоначалното опита да укроти топката, след което се хвърли изби пред краката на Хайме Мата. Две минути по-късно "лос кулес" прописнаха да нанесат важен удар. Жуниор Фирпо се включи силно отляво, достави топката за Фати в наказателното поле, който не успя да стреля, но се отвори шанс пред Гризман. Французинът беше сам на десет метра фронтално пред вратата, но заложи на силата и шутира над гредата.

В 77-ата Меси превъзходно изведе Гризман зад гърба на Кукурейя. Нападателят с номер 17 реши да шутира и го направи неточно. Пред себе си имаше чудесна опция за подаване към устремения Ансу Фати. В 90-ата минута Лео Меси завъртя топката към далечната сглобка и сантиметри не му достигнаха за изящно попадение.

Ясни са последните проверки на Германия преди Евро 2024

Ето срещу кого ще се изправи Бундестима

Арсенал и Ливърпул се борят за нападател на Борусия Д

Вижте подробности

Кансело: Искам да прекарам още няколко години в Барселона

Вижте подробности

Милан проявява интерес към полски национал от Фенербахче

Вижте подробности

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки