В Англия: Двама фаворити да наследят Пеп в Сити

Договорът на Гуардиола изтича догодина

В Англия: Двама фаворити да наследят Пеп в Сити

Един измежду Маурисио Почетино или Брендън Роджърс ще наследи Пеп Гуардиола на мениджърския пост на "Манчестър Сити", твърди авторитетният британски „Телеграф“.

Испанският специалист има договор до лятото на 2021 г., но има голяма вероятност да напусне "гражданите" заради наказанието, което УЕФА наложи на тима.

"Небесносините" са отстранени за две години от евротурнирите и ще трябва да платят глоба от 30 милиона евро заради многобройни нарушения на финансовия феърплей в периода 2012-2016 година.

Самият Гуардиола направи любопитно изказване преди три дни, заявявайки че може да бъде уволнен, ако "Манчестър Сити" загуби от "Реал" Мадрид на осминафиналите в Шампионска лига. Първият мач в Мадрид е на 26 февруари от 22 ч. и ще бъде излъчен на живо по bTV Action.

Малко преди обявяването на наказанието на УЕФА в английските медии се появи новина, че "Ювентус" ще направи всичко възможно, за да привлече Гуардиола.

В момента "Сити" е на 25 точки от лидера във Висшата лига "Ливърпул", а наскоро Гуардиола сподели, че сезонът за него ще бъде провал, ако не спечели Шампионската лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки