Тотнъм с инфарктна победа след гол в последната секунда (ВИДЕО)

"Шпорите" спечелиха с 3:2 визитата си на Астън Вила, Сон с два гола, Алдервейрелд отбеляза и в двете врати

Тотнъм с инфарктна победа след гол в последната секунда (ВИДЕО)

Тотнъм стигна до инфарктна победа с 3:2 при гостуването си на Астън Вила. „Шпорите“ взеха трите точки в добавеното време, когато Хюн-Мин Сон вкара победния гол. Двубоят nа „Вила Парк“ не започна по най-добрия начин за гостите, след като в 9-ата минута Тоби Алдервейрелд си вкара автогол. В 27-ата белгиецът се реваншира и отбеляза изравнително попадение. Във втората минута на добавеното време Сон реализира и даде преднина на Тотнъм на почивката. Енгелс изравни в 53-ата, като равенството се запази до края на редовните 90 минути. В четвъртата минута на продължението отново кореецът Хюн-Мин Сон бе точен, с което осигури пълния комплект точки за тима на Жозе Моуриньо. След успеха Тотнъм се изкачи с позиция нагоре в класирането и вече е пети с 40 точки. Астън Вила е 17-и с 25 точки, само на точка от зоната на изпадащите.

След девет минути игра на „Вила Парк” домакините поведоха. Анвар Ел Гази центрира отдясно към Мбвана Самата, който обаче бе изпреварен от Тоби Алдервейрелд, за да може белгиецът да си вкара автогол. В 19-ата минута Джак Грийлиш напредна добре отляво и достави с добър пас топката на Дъглас Луис, който отблизо отправи удар, но Бен Дейвис блокира пътя на топката.

В 27-ата минута лондончани изравниха резултата в Бирмингам. Тогава топката бе центрирана от ъглов удар, за да може топката да отиде в Алдервейрелд. Белгиецът отправи мощен удар с десния крак, който направи безпомощен Пепе Рейна. До края на полувремето тимът на Жозе Моуриньо изпусна още няколко възможности, но удари на Деле Али и Стивън Бервайн бяха блокирани.

В самия край на първата част Бьорн Енгелс фаулира Бергвайн, за да може Мартин Аткинсън да отсъди дузпа. Сон стреля, ала Рейна боксира, но при добавката кореецът не сбърка и резултатът стана 2:1.

В 54-ата минута бранителят на Вила се реваншира, вкарвайки гол. Тогава Грийлиш центрира топката от корнер, а Енгелс се извиси над Алдервейрелд, за да направи 2:2.  След час игра Деле Али стреля силно, но Рейна спаси, а после Бергвайн се пробва от малък ъгъл, но стражът на Вила отново се справи със ситуацията.

Четвърт час преди края Али остана очи в очи с Рейна, но опитният страж излезе бързо напред и спаси удара на халфа на Тотнъм.

В добавеното време на срещата топката бе изсипана от защитата на Тотнъм към Сон. Бьорн Енгелс допусна кошмарна грешка, пускайки топката да мине под крака му, а Сон овладя и напредна. Последва хубав удар на корееца с десния крак край Рейна и на практика Тотнъм изтръгна клинично трите точки на „Вила Парк”.

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

Араухо с изявление след червения картон

Уругваецът беше изгонен срещу ПСЖ през първата част

Аталанта изгуби стълб в защитата си за реванша с Ливърпул

Джорджо Скалвини е аут за мача на "Джевис"

Мойс: Дано Леверкузен са прекарили с бирите

Треньорът на Уест Хем с шеговит коментар преди утрешния сблъсък в Лига Европа

Неманя Матич: Аморим е човекът за Ливърпул

Сръбският халф игра рамо до рамо с португалеца в Бенфика

Лига 1 мести ПСЖ - Ница, заради Шампионската лига

Парижани трябва да играят мача си от първенството между двете срещи с Борусия Дортмунд

Гръцки национал изгърмя с допинг

Пробата е взета след мача с Грузия от квалификациите за Евро 2024

Интер вече започна организация за шампионските празненства

"Нерадзурите" са с огромен аванс на върха в Серия А и Скудетото е въпрос на време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки