Шампионската лига се завръща!

Първите два осминафинала са тази вечер

Шампионската лига се завръща!

С два мача днес започват осминафиналните сблъсъци от тазгодишното издание на Шампионска лига.

След почти двумесечна пауза турнирът се завръща, а първенецът Ливърпул продължава защитата на титлата си с гостуване на Атлетико в Мадрид.

Точно на стадион “Метрополитано” хората на Юрген Клоп спечелиха трофея през миналия сезон, а сега отново са сочени за фаворити.

Ясно е обаче, че „дюшекчиите“ на Диего Симеоне никога няма да се предадат, въпреки проблемите, които имат.

Опонентите им са в невероятна форма и на практика си осигуриха титлата на домашната сцена след невероятните 25 победи от 26 кръга във Висшата лига.

Мадридчани пък имат едва една победа в последните си пет двубоя, като отпаднаха и от Купата на Краля от нискоразредния Културал. Мачът тази вечер обаче ще бъде със съвсем различен заряд.

За съжаление на Атлетико, най-скъпата покупка на тима Жоао Феликс е аут, заедно с десния бек Киърън Трипиър, докато за Ливърпул под въпрос са Джеймс Милнър и Джердан Шакири, а трайно контузен е Натаниел Клайн.

Двата тима имат 4 срещи помежду си в евротурнирите. Балансът е по една домакинска победа и две ремита. За последно Ливърпул и Атлетико се срещнаха през 2010 година на полуфиналите в Лига Европа, а испанците продължиха след общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен.

В другия мач тази вечер Борусия (Дортмунд) приема френския първенец Пари Сен Жермен. Двата отбора играят офанзивен футбол, като отново гостите са в ролята на фаворити.

Звездата им Неймар е готов да помага, след като треньорът Томас Тухел заяви, че бразилецът е здрав и ще играе на “Сигнал Идуна Парк”.

Неймар тренира на пълни обороти вчера и почти сигурно ще стартира от първата минута. Той и Ди Мария ще атакуват по двата фланга, докато в предни позиции ще действат Килиан Мбапе и Мауро Икарди.

В състава на Борусия с травми са Марко Ройс и Юлиан Брант, но дори в тяхно отсъствие наставникът Люсиен Фавър разполага с изобилие от талант в нападение.

Норвежката сензация Ерлинг Холанд ще се опита да продължи головата си серия в турнира, която започна с РБ Залцбург през есента, а Торган Азар и Джейдън Санчо също ще са постоянна заплаха за вратата на ПСЖ.

Двубоят ще е по-специален за Тухел, който преди това водеше Борусия и точно с него начело през 2017 година „жълто-черните” за последно прескочиха осминафиналите. Дали това ще се случи и този сезон, предстои да разберем.

Двата мача тази вечер стартират в 22:00 часа, а Novsport.com ще ги проследи на живо.

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

Рашфорд отказва на ПСЖ заради Ман Юнайтед

Нападателят иска да е основна фигура на "Олд Трафорд"

Родри предупреди: Искаме требъл!

Халфът на Манчестър Сити смята, че най-добрата форма на отбора предстои

Нова контузия в Ливърпул - Дарвин Нунес отпадна за Уругвай

Нападателят е с физически пролеми след дербито с Манчестър Юнайтед

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки