Шампионската лига се завръща!

Първите два осминафинала са тази вечер

Шампионската лига се завръща!

С два мача днес започват осминафиналните сблъсъци от тазгодишното издание на Шампионска лига.

След почти двумесечна пауза турнирът се завръща, а първенецът Ливърпул продължава защитата на титлата си с гостуване на Атлетико в Мадрид.

Точно на стадион “Метрополитано” хората на Юрген Клоп спечелиха трофея през миналия сезон, а сега отново са сочени за фаворити.

Ясно е обаче, че „дюшекчиите“ на Диего Симеоне никога няма да се предадат, въпреки проблемите, които имат.

Опонентите им са в невероятна форма и на практика си осигуриха титлата на домашната сцена след невероятните 25 победи от 26 кръга във Висшата лига.

Мадридчани пък имат едва една победа в последните си пет двубоя, като отпаднаха и от Купата на Краля от нискоразредния Културал. Мачът тази вечер обаче ще бъде със съвсем различен заряд.

За съжаление на Атлетико, най-скъпата покупка на тима Жоао Феликс е аут, заедно с десния бек Киърън Трипиър, докато за Ливърпул под въпрос са Джеймс Милнър и Джердан Шакири, а трайно контузен е Натаниел Клайн.

Двата тима имат 4 срещи помежду си в евротурнирите. Балансът е по една домакинска победа и две ремита. За последно Ливърпул и Атлетико се срещнаха през 2010 година на полуфиналите в Лига Европа, а испанците продължиха след общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен.

В другия мач тази вечер Борусия (Дортмунд) приема френския първенец Пари Сен Жермен. Двата отбора играят офанзивен футбол, като отново гостите са в ролята на фаворити.

Звездата им Неймар е готов да помага, след като треньорът Томас Тухел заяви, че бразилецът е здрав и ще играе на “Сигнал Идуна Парк”.

Неймар тренира на пълни обороти вчера и почти сигурно ще стартира от първата минута. Той и Ди Мария ще атакуват по двата фланга, докато в предни позиции ще действат Килиан Мбапе и Мауро Икарди.

В състава на Борусия с травми са Марко Ройс и Юлиан Брант, но дори в тяхно отсъствие наставникът Люсиен Фавър разполага с изобилие от талант в нападение.

Норвежката сензация Ерлинг Холанд ще се опита да продължи головата си серия в турнира, която започна с РБ Залцбург през есента, а Торган Азар и Джейдън Санчо също ще са постоянна заплаха за вратата на ПСЖ.

Двубоят ще е по-специален за Тухел, който преди това водеше Борусия и точно с него начело през 2017 година „жълто-черните” за последно прескочиха осминафиналите. Дали това ще се случи и този сезон, предстои да разберем.

Двата мача тази вечер стартират в 22:00 часа, а Novsport.com ще ги проследи на живо.

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки