Кметът на Пловдив: В най-скоро време ще има развръзка за Колежа

Френска компания е готова да построи изцяло нов стадион "Пловдив“

Кметът на Пловдив: В най-скоро време ще има развръзка за Колежа

В най-скоро време ще има развръзка по темата за стадион "Христо Ботев". Това обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който е имал среща с премиера Бойко Борисов.

 
"Ако кажа някакви срокове, веднага ще има сърдити и от двете страни. Вчера имах среща в София с премиера. В най-скоро време ще има развръзка", заяви Димитров.
 
Много сериозна френска компания е готова да построи изцяло нов стадион "Пловдив“, каза още кметът по време на отчета му за първите 100 дни от управлението му. Финансирането на строежа може да се поеме изцяло от въпросния консорциум, но французите са поставили едно единствено условие - на съоръжението да играят двата местни гранда Локомотив и Ботев.
 
"Аз не виждам жив човек, който може да събере Локомотив и Ботев да играят на един стадион. Иначе французите са си направили изчисленията, ще го менажират и даже са готови да дават пари на общината. Според тях един стадион с капацитет за 25 000 зрители е нормален за Пловдив и може да се печели от него", заяви Димитров пред камерата на Plovdiv24.bg.
 
"Според мен това може да стане в друго градче, в което да има само един отбор. Двата клуба са категорични, че не искат да играят на едно и също място. Ще търсим други начини, тъй като на никой не му харесва това състояние на стадион "Пловдив“, допълни още кметът на града.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки