Лудогорец с досег до висшата мода

"Орлите" приемат Интер

Лудогорец с досег до висшата мода

 Голяма част от футболистите и ръководителите на Лудогорец си пожелаха за съперник на 1/16-финалите в Лига Европа някой от грандовете на Стария континент и жребият им прати точно такъв. Италианският Интер не се нуждае от представяне, а през този сезон бележи видимо израстване под ръководството на Антонио Конте и сериозно хвърли ръкавицата към хегемона в Серия “А” Ювентус.

 
 
 
“Нерадзурите” играха през есента в Шампионската лига, но не успяха да прескочат груповата фаза. Със сигурност в Разград няма да излезе оптималният състав на Конте, но дори резервите на тима са световни звезди. Само споменаването на имената на Кристиан Ериксен и Алексис Санчес е достатъчно. Безспорно, приоритет за Интер е битката за титлата на домашната сцена, но това не означава, че на участието в Лига Европа се гледа с пренебрежение.
 
Лудогорец обаче има шансове да поднесе изненада. Не само защото съперникът ще спести силите на част от най-важните си футболисти, но защото разградчани натрупаха солиден международен опит и знаят как да играят в подобни мачове. Новият треньор на “орлите” Павел Върба също се е доказал в евротурнирите, а двубоите с Интер са поредното голямо предизвикателство за него.
 
 
Лудогорец стартира пролетния дял в родното първенство с разгромна победа с 6:0 срещу Ботев (Враца). Днес се очаква Върба да заложи на почти същия състав, като на вратата ще застане Пламен Илиев, а бранителите пред него ще са Сисиньо, Георги Терзиев, Драгош Григоре и Антон Недялков. На пейката вероятно ще останат Комзин Моци и Рафаел Форстър. Капитанът Светослав Дяков и Анисе Абел ще действат в средата на терена, напред ще се разчита на голмайстора Клаудиу Кешерю, а на румънеца ще помагат бразилеците Марселиньо, Вандерсон и Каули.
 
Петима футболисти на Интер отпаднаха от групата за двубоя заради контузии. Това са титулярният страж Самир Ханданович, Алесандро Бастони, Роберто Галярдини, Стефано Сенси и Себастиан Еспозито. Марсело Брозович и Милан Шкриняр пък получиха почивка. Под рамката довечера ще застане Даниеле Падели, в защита ще стартират Диего Годин, Андреа Ранокия и Данило Д’Амброзио, а в халфовата Конте ще се довери на Виктор Моузес, Борха Валеро, Матиас Весино и Кристиано Бираги. Датската звезда Ериксен ще гради играта, а в нападение ще си партнират Алексис Санчес и Лаутаро Мартинес.
Антонио Конте говори пред медиите+18
 
Интер никога не е печелил в България. “Нерадзурите” имат равенство 1:1 срещу ЦСКА в знаменития полуфинал за КЕШ през 1967 година, а през 1975-а правят 0:0 с Етър във Велико Търново. И в двата случая италианският колос излиза краен победител.
 
 
Единствената победа на Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа пък е срещу друг тим от Ботуша - Лацио. Преди 6 години разградчани постигнаха престижен успех в Рим с 1:0, а на реванша в София завършиха 3:3 и елиминираха италианския си съперник.

Лига Европа, 1/16-финали:

ЛУДОГОРЕЦ - ИНТЕР

Вероятни състави:
 
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков; С. Дяков, Анисе; Каули, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: П. Върба
ИНТЕР (3-4-1-2): Падели; Д. Годин, Ранокия, Д’Амброзио; Моузес, Весино, Б. Валеро, Бираги; Ериксен; А. Санчес, Л. Мартинес
Старши треньор: А. Конте
 
СЪДИЯ: Карлос дел Серо Гранде (Испания)
СТАДИОН: “Хювефарма Арена”
НАЧАЛО: 19:55 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки