Септември прегази Пирин и си върна лидерството (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 4:1 гостуването си в Благоевград

Септември прегази Пирин и си върна лидерството (ВИДЕО)

Отборът на Септември си върна лидерската позиция във Втора лига. Играчите на Милен Радуканов отново са на върха след категорична победа при визитата си на Пирин в мач от 20-ия кръг на втория ни ешелон. Тимът от София се наложи с 4:1 над “орлетата”, след като не остави съмнения в превъзходството си. Преслав Йорданов се разписа на два пъти с глава, а по един гол добавиха Борис Галчев и Георги Русев. Почетното попадение за домакините бе дело на Владислав Златинов.

Резултатът беше открит от гостите още в четвъртата минута. Тогава топката бе върната към Борис Галчев, който с хубав плътен удар с левия крак от над 25 метра.

В 20-ата минута преднината на Септември вече бе две попадения. Спас Георгиев центрира отлично към Преслав Йорданов и нападателят прониза за втори път Вселин Ганев.

Малко преди почивката домакините намалиха резултата. При едно центриране от ъглов удар на Конър Хендерсън ветеранът Владислав Златинов се пребори с Юлиан Попев и промуши топката във вратата на Валентин Галев.

В 55-ата минута Септември възстанови преднината си от два гола. Георги Русев намери с добро центриране Йорданов, който отново бе безпощаден с глава и направи 3:1 в полза на гостите.

Съвсем скоро дойде и четвърти гол в полза на тима от София. Русев получи топката на границата на наказателното поле и с премерен удар прати отново топката зад Ганев.

Така Септември възстанови преднината си от три точки от ЦСКА 1948. Играчите на Радуканов почиваха в първия пролетен кръг и благодарение на това “червените” успяха временно да се качат на върха. Към момента Септември е с 49 точки, а софийският им конкурент е с 46.

ПИРИН - СЕПТЕМВРИ 1:4
0:1 Галчев (4)
0:2 Йорданов (20)
1:2 Златинов (41)
1:3 Йорданов (55)
1:4 Русев (61)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки