Черно море може да си върне още един бивш футболист

Георги Божилов може да облече отново екипа на варненци след двугодишно прекъсване

Черно море може да си върне още един бивш футболист

Второто зимно попълнение на Черно море отново може да се окаже бивш играч на тима. "Тема Спорт" съобщи, че тренировки с варненци е подновил плеймейкърът Георги Божилов, който е аут от терените вече повече от година. Той получи много тежка травма в ахилеса, но в момента води пълноценни занимания. Договорът му с Черно море бе изтекъл през лятото, но сега получава шанс да подпише нов и ако в следващите дни продължи да се готви нормално, ще остане за пролетния дял. Дотук клубът парафира само с един играч през зимата - крилото Матиас Курьор, който се завърна на "Тича" след 3 години и половина.

"Божилов тренира с нас и може да ни подсили. Искаме само да се уверим, че няма проблем с ахилеса му. Ако всичко е наред с него, той ще остане. Ние познаваме отлично качествата на Божилов, знаем на какво е способен и няма съмнение, че ще е от полза за отбора", заяви треньорът на варненци Илиан Илиев пред "Тема Спорт".

Специалистът обаче не пожела да говори за предстоящия сблъсък с Левски: "Знаете, че преди мачове не обичам да коментирам каквото и да е било", лаконичен бе Илиев.

Последното участие на Георги Божилов беше на 15 декември 2018 г.-13 минути при 1:1 с Витоша в Бистрица. През онази есен плеймейкърът се включваше основно като резерва, като записа 15 участия и 391 минути. От началото на 2019-а обаче започнаха проблемите на Божилов с ахилеса. През лятото се очакваше той да стартира подготовка с Черно море, но контузията му се усложни и това го извади от сметките и за есенния дял.

Варненци се нуждаят от човек с функциите на Божилов, тъй като зад нападателя имат единствено Родриго Енрике. Като цяло в средата на терена моряците са със съвсем ограничена бройка, така че още един атакуващ халф ще е добре дошъл.

33-годишният Божилов е сред активните състезатели с най-голям стаж в родния елит - 294 мача и 37 гола с екипите на Нафтекс, Черноморец (Бургас), Локо (Пловдив), Берое и Черно море. В последните сезони бе преследван от контузии, като не е преминавал 2000 изиграни минути в една кампания от 2013/14 г. насам.

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

Илиев: Този път играхме повече с глава и по-малко със сърце (ВИДЕО)

Треньорът на Черно море бе много доволен от успеха над ЦСКА

Черно море на върха след 1:0 над ЦСКА (ВИДЕО)

Два червени картона на "Тича"

Младок ще партнира на национал в защитата на Черно море

Росен Стефанов ще получи титулярно място от Илиан Илиев

Ас на Черно море: Имам оферта от Русия

Искам да напусна, обяви Алекс Фернандес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки