ОБЗОР: Холанд не спира да бележи, Дортмунд доближи лидера в Германия

Всички резултати от играните двубои в Бундеслигата днес

ОБЗОР: Холанд не спира да бележи, Дортмунд доближи лидера в Германия

Борусия Дортмунд спечели с 2:0 визитата си на Вердер и измести от второто място в класирането РБ Лайпциг. Загаду откри резултата в 52-ата минута, а в 66-ата Ерлинг Холанд вкара дежурното си попадение, оформяйки крайното 2:0. Холанд стана и първият футболист с 9 гола в първите си 6 мача в Бундеслигата. След поражението бременци остават на предпоследното място със 17 точки.

Със същия резултат Фортуна записа победа като гост на Фрайбург. Хофман даде преднина на своя тим в 37-ата, а след почивката Ерик Томи (61) осигури успеха на тима от Дюселдорф. Фортуна вече е само на точка от 15-ия Майнц, докато Фрайбург проспусна да се изравни по точки с 6-ия Шалке.

Херта допусна истински разгром на домашна сцена, след като отстъпи с 0:5 на Кьолн в двубоя от 23-ия кръг. С два гола на Кордоба и един на Кайнц „козилите“ си осигуриха сериозно предимство в резултата на почивката, а през втората част Кайнц отново бе точен, а петото попадение бе дело на Ут. Така двата тима си размениха местата в класирането – Кьолн се изкачи до 13-ото място, докато берлинчани паднаха до 14-ата позиция в таблицата.

Борусия Мьонхенгладбах изпусна трите точки в двубоя си с Хофенхайм, след като допусна гол в добавеното време на втората част. Гинтер се разписа в 11-ата, като домакините водеха до края на редовните 90 минути, но във втората минута от добавеното време Лукас Рибейро осигури точка на гостите.

В последния мач от деня Шалке 04 приема РБ Лайпциг.

Програма
:

Фрайбург - Фортуна Дюселдорф 0:2

Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2

Херта – Кьолн 0:5

Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 1:1

19:30 Шалке - РБ Лайпциг (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки