ОБЗОР: Арсенал се измъчи у дома с Евертън, но измъкна три точки (ВИДЕО)

"Артилеристите" спечелиха с 3:2 двубоя на "Емирейтс"

ОБЗОР: Арсенал се измъчи у дома с Евертън, но измъкна три точки (ВИДЕО)

Арсенал стигна до трудна победа с 3:2 над Евертън в двубой от 27-ия кръг в Премиър лийг. „Карамелите“ откриха резултата чрез Калвърт-Люин още преди да изтече минута на „Емирейтс“. Домакините стигнаха до пълен обрат още преди почивката с попадения на Нкетия и Обамеянг, а в добавеното време Евертън отбеляза и втори гол. Обамеянг отново бе точен в самото начало на втората част, с което осигури трите точки за тима на Микел Артета. След успеха Арсенал измести деветия Бърнли, Евертън падна с позиция надолу и вече е 11-и.

Двубоят на „Емирейтс“ започна отлично за „карамелите“, които откриха още в 49-ата секунда. Сигурдсон центрира от фаул в наказателното поле, Давид Луис изчисти слабо с глава, а Калвърт-Люин с ефектна задна ножица прати в далечния ъгъл за 1:0.

Бейерин стреля над вратата в 5-ата минута, а четири по-късно Иуоби бе близо до това да накаже бившия си отбор, но прати встрани от целта.

В 18-ата Колашинац излезе заради контузия в ръката, а на негово място влезе Бакайо Сака.

В 26-ата Никола Пепе отправи първия точен удар за домакините, а минута след това „артилеристите“ изравниха. Резервата Сака центрира отлично отляво, Мина не успя да покрие добре Нкетия, който отбеляза първия си гол с екипа на Арсенал.

Арсенал продължи да доминира на терена и в 33-ата обратът стана пълен. Давид Луис направи отлично извеждащо подаване за Обамеянг още от половината на доомакините, нападателят излезе сам срещу Пикфорд и с техничен удар покрай вратаря даде преднина на своя тим.

В последните минути на първата част Евертън се активизира в предни позиции и стигна до изравняване. В четвъртата минута от добавеното време „карамелите“ изпълниха корнер, домакините не успяха да изчистят добре, последва удар към вратата, Мина отклони с глава, а Ричарлисон с усилие промени леко пътя на топката, което заблуди Лено и вратарят допусна кълбото да мине голлинията за 2:2.

Второто полувреме също започна със светкавичен гол, но този път във вратата на Евертън. Никола Пепе центрира от десния фланг, а Обаменяг с перфектен удар с глава от точката за дузпа прати в левия ъгъл на Пикфорд за 3:2. Това бе 17-и гол за сезона за Обамеянг, с който се изравни с лидера в класацията за топреализатори – Джейми Варди.

Калвърт-Люин имаше няколко добри възможности да отбележи след почивката, като най-чистото положение бе в 72-ата. Бернард центрира в наказателното поле, Ричарлисон свали с глава към него Люин, който от няколко метра не успя да отбележи, тъй като Лено показа страхотен рефлекс и изби.

Грешка на Пикфорд в 87-ата доведе до удар на Нкетия, но топката се отклони в напречната греда.

Удар с глава покрай гредата на Калвърт-Люин в добавеното време лиши гостите от точка в двубоя.

По-рано през деня се изиграха още две срещи от 27-ия кръг.

Манчестър Юнайтед влезе в Топ 5 след победа с 3:0 над Уотфорд. Бруно Фернандеш откри головата си сметка с екипа на „червените дяволи“ след точно изпълнена дузпа в 42-ата, а след почивката по едно попадение за сметката на домакините записаха Марсиал и Грийнууд.

Със същия резултат Уулвърхемптън спечели у дома срещу последния Норич. Диого Жота бе точен на два пъти преди почивката, а Хименес оформи крайното 3:0 в 50-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ


Манчестър Юнайтед – Уотфорд 3:0

Уулвърхемптън – Норич 3:0

Арсенал - Евертън 3:2

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки