Лацио си тръгна с три точки от визитата на Дженоа (ВИДЕО)

"Римските орли" спечелиха с 3:2 гостуването си на “Луиджи Ферарис”

Лацио си тръгна с три точки от визитата на Дженоа (ВИДЕО)

Възроденият при новия си наставник Давиде Никола отбор на Дженоа и изненадващият претендент за титлата в Серия “А” Лацио завършиха при резултат 2:3 на “Луиджи Ферарис” в зрелищен мач от 25-ия кръг на италианския елит. Попаденията отбелязаха Адам Марушич (2) и Чиро Имобиле (51), Данило Каталди (71) за гостите, както и Франческо Касата (57) и Доменико Кришито (90 - дузпа) за домакините. Това бе и един от двата останали мача от Калчото днес, след като цели четири бяха отложени заради епидемията от коронавирус на Апенините. Другият е Рома - Лече, като той ще се изиграе на "Олимпико" в Рим.

Гостите не се забавиха и още във 2-ата минута поведоха в резултата. Марушич получи топката от Фелипе Кайседо, пребори се с двама противникови защитници и със силен шут я прати под напречната греда за 1:0 в полза на своя тим. В 6-ата Ласе Шьоне стреля от пряк свободен удар, който обаче рикошира в стената и попадна в ръцете на Томас Стракоша. В 14-ата Лукас Лейва с перфектен пас намери Кайседо, но Матия Перин спаси неговия изстрел.

В 22-ата Стракоша отново нямаше проблем да улови топката след пряк свободен удар на Шьоне. В 26-ата обаче бившият играч на Аякс центрира от фаул, а Андреа Фавили нацели страничната греда след удар с глава, като при добавката на Касата бе отсъдена засада. В следващите минути вратарят на Лацио се справи първо с далечен удар на Антонио Санабриа, а след това и с опит на Петер Анкерсен. В 41-ата Стракоша отрази шут на Фавили, а при добавката на Санабриа бе вдигнат флагът за засада.

В 48-ата минута Сергей Милинкович-Савич центрира по блестящ начин, като топката мина пред цялата противникова защита и се озова в краката на Чиро Имобиле, но неговият удар профуча встрани от вратата. Секунди по-късно с пропуск се отчете и Луис Алберто. Дженоа отговори с контраатака и изстрел в аут на Касата. В 51-ата Давиде Бираски изби топката от владението на Кайседо, но тя попадна в Имобиле, който я насочи в близкия долен ъгъл на вратата за 27-ия си шампионатен гол за сезона.

"Грифоните" бързо се върнаха в мача чрез фантастично попадение на Касата в 57-ата минута. Халфът се разписа с топовен шут от извън наказателното поле. В 59-ата появилият се секунди по-рано на терена Горан Пандев опита да прехвърли Стракоша, но топката мина над вратата.

В 68-ата генуезците имаха претенции за игра с ръка на резервата Каталди в наказателното поле, но те не бяха уважени. Три минути по-късно именно той прати топката в противниковата мрежа директно от фаул за 3:1 в полза на "орлите". Последваха пропуски на Матия Дестро и Пандев за Дженоа, както и на Хоакин Кореа за Лацио. В 80-ата аржентинецът изскочи сам срещу Перин, който обаче съумя да избие топката от краката му. В 90-ата съдията отсъди дузпа за домакините след игра с ръка на Мануел Ладзари, а капитанът Доменико Кришито я превърна в гол за 2:3.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки