ЛУД МАЧ НА "АНФИЙЛД": Ливърпул обърна Уест Хем и се доближи на четири победи от титлата (ВИДЕО)

"Червените" изравниха рекорд на Манчестър Сити

ЛУД МАЧ НА "АНФИЙЛД": Ливърпул обърна Уест Хем и се доближи на четири победи от титлата (ВИДЕО)
Ливърпул се нуждаеше от обрат срещу Уест Хем, за да спечели с 3:2 домакинството си от 27-ия кръг на английската Висша лига. По този начин "червените" се доближиха на четири победи от титлата. Те се нуждаят от 12 точки в оставащите 11 мача до края на сезона, за да триумфират с трофея, който им се изплъзва от 1990 година насам. 
 
Вайналдум, Салах и Мане вкараха за Ливърпул, който изравни рекорда на Манчестър Сити от 18 поредни успеха във Висшата лига. Диоп и Форналс пък се разписаха за Уест Хем и накараха лидера да потрепери. "Чуковете" остават в зоната на изпадащите с 24 точки, с една по малко от Астън Вила, който заема последното място над чертата.
 
Ливърпул поведе още в 9-ата минута, когато великолепно центриране на Трент Александър-Арнолд беше засечено с глава от Жоржиньо Вайналдум - 1:0. 
 
 
Три след това Уест Хям изравни при първата си добра ситуация в мача. След изпълнение от корнер Иса Диоп стреля с глава и изненада Алисон, който не успя да се намеси по най-добрия начин - 1:1.
 
В 16-ата минута Салах получи подаване, но ударът му бе отразен от Фабиански. В 31-ата Трент Александър-Арнолд прати топката на сантиметри от страничния стълб. В 39-ата Върджил ван Дайк стигна до центриране в наказателното поле и стреля с глава в напречната греда.
 
Девет минути след началото на втората част. Уест Хям изненадващо успя да се добере до пълен обрат на "Анфийлд". В 54-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле, а Пабло Форланс стреля в далечния ъгъл - 1:2.
 
Час след началото на мача Александър-Арнолд стреля силно, но Фабиански спаси.  В средата на полувремето Ливърпул успя да изравни. Анди Робъртсън се включи по левия фланг и стигна почти до аутлинията, преди да върне топката  към Мохамед Салах. Египтянинът стреля по земя, а Фабиански допусна кълбото да мине между краката му - 2:2.
 
В 74-ата минута Ливърпул бе изключително близко до третия си гол в мача. Мохамед Салах стреля, но Фабиански успя да избие. След това пък Фирмино не успя да вкара с глава на празна врата. Седем минути по-късно обаче Ливърпул ликуваше. Трент Александър-Арнолд изпревари Фабиански в наказателното поле, за да подаде към Садио Мане, който прати топката с глава в мрежата на Уест Хям - 3:2. 
 
 
В 88-ата минута Александър-Арнолд отново получи пас в коридор и центрира към Мане, който вкара четвърти гол. След намесата на ВАР беше отсъдена засада на сенегалеца. Минута по-късно Уест Хям се оказа много близо до изравняването на резултата, но Алисон отказа Боуен. 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: 1. Алисон, 66. Трент Александър-Арнолд, 12. Джо Гомес, 4. Върджил ван Дайк (к), 26. Андрю Робъртсън, 8. Наби Кейта, 3. Фабиньо, 5. Джорджинио Вайналдум, 11. Мохамед Салах, 9. Роберто Фирмино, 10. Садио Мане 
 
УЕСТ ХЕМ: 1. Лукаш Фабиански, 52. Жереми Нгакия, 23. Иса Диоп, 21. Анджело Огбона, 3. Аарън Кресуел, 41. Деклан Райс, 11. Робърт Снодграс, 28. Томаш Сучек, 16. Марк Нобъл (к), 8. Фелипе Андерсон, 30. Михаил Антонио
 
Еврограндове искат играч на Мъри Стоилов

Вижте подробности

Тен Хаг: Доволен съм, не видях паника

Вижте какво каза мениджърът на Манчестър Юнайтед

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки