Всички очи тази вечер са на "Бернабеу" - Реал (Мадрид) срещу Ман Сити

В другата среща Ювентус и Кристиано Роналдо гостуват на Олимпик Лион

Всички очи тази вечер са на "Бернабеу" - Реал (Мадрид) срещу Ман Сити

 Тази вечер в 22:00 часа е първият сблъсък между Манчестър Сити и Реал Мадрид от 1/8-финала в Шампионската лига. Това е един от най-чаканите двубои от тази фаза на надпреварата. Два от фаворитите в турнира се срещат още на толкова ранна фаза.

"Гражданите" ще бъдат двойно амбицирани да се докажат в този сблъсък, а и като цяло в надпреварата, след като получиха забрана за участие в следващите два сезона. Така че сега е последен шанс да атакуват трофея поне на този етап до изтичане или евентуална отмяна на наказанието.

Манчестър Сити достигна доста лесно до 1/8-финала, като спечели безапелационно своята група "С". Англичаните записаха 4 победи 2 равенства и нито една загуба.

Реал Мадрид също не може да се каже, че имаше кой знае какви затруднения в своята група "А", макар и да завърши на 2-ата позиция след Пари Сен Жермен. С 3 победи, 2 равенства и 1 загуба "Белият балет" спечели 11 точки и бе с цели 8 преднина пред третия Брюж.

Добрата новина за домакините е, че те до момента нямат загуба от Манчестър Сити в досегашните 4 сблъсъка помежду им. Също така трябва да се отбележи, че Реал има превес в елиминационните срещи с английски отбори, като е записал 8 успеха и 4 отпадания.

По същото време в Лион местният Олимпик посреща италианския шампион Ювентус. "Хлапетата" нямат нищо за губене срещу "Старата госпожа". Те не са слагани сред фаворитите в турнира, но със сигурност не бива и да бъдат отписвани с лека ръка.

От друга страна Юве за пореден път е слаган сред фаворитите и отново ще гони голямата си цел. Италианците обаче не бива да показват колебания на толкова ранен етап, ако наистина имат намерение да извървят целия път докрай.Лион достигна до този етап на надпреварата по трудния начин. Френският тим попадна в доста равностойната група "G" заедно с РБ Лайпциг, Бенфика и Зенит, където успя да постигне 2 победи, 2 равенства и 2 загуби и събраха 8 точки, като завършиха на 2-ото място само с точка повече от руснаците и португалците.

В същото време Юве този път бе доста убедителен в  своята група "D", където записа впечатляващите 5 победи и 1 равенство и категорично завърши на 1-ата позиция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки