"Лъвовете" ни излизат за генерална репетиция преди битката с Унгария за Евро 2020

Националният ни отбор посреща Беларус днес

"Лъвовете" ни излизат за генерална репетиция преди битката с Унгария за Евро 2020

 Днес в 17:00 часа България приема Беларус в контролна среща на стадион “Васил Левски” в София. Мачът ще бъде последна проверка за “Лъвовете” преди големия сблъсък с Унгария от плейофа в Лигата на нациите, който може да ни даде шанс за класиране на Европейското първенство през лятото. Селекционерът Георги Дерменджиев ще има последна възможност да провери определени играчи, на които може да разчита на 26 март, както и да направи последни експерименти около тактиката за решаващата битка.

Тъй като това не е официална дата на ФИФА, наставникъ няма да може да използва много от основните си футболисти, които влизат в неговите сметки. Така днешният мач ще е по-скоро експеримент, отколкото реална проверка. Шанс ще получат играчи, които по принцип са по-назад в списъка на наставника, но с добро представяне може да се придвижат напред в сметките му.

Макар че мачът ще бъде слабо посетен и е много вероятно да се играе пред почти празни трибуни, всъщност той отбелязва интересен юбилей. Днешната среща ще бъде под №200 за “Трикольорите” на “Васил Левски”. Националният стадион може да се нарече истинска крепост за “Лъвовете”, които в досегашните 199 мача там имат впечатляваща статистика от 115 победи, 47 равенства и 37 загуби.

Друг любопитен факт около мача е евентуалният дебют на Футболист №1 на България Димитър Илиев с националната фланелка. Почти сигурно той ще започне като титуляр и ще действа зад нападателя, който пък се предполага, че ще бъде Исмаил Иса. Другите избраници на Георги Дерменджиев се очаква да бъдат Георги Георгиев на вратата и Андреа Христов, Стефан Велков, Петър Занев и Иван Горанов в отбрана. Георги Миланов и Кристиан Малинов ще действат в средата на терена, а на двете крила се очаква да бъдат Галин Иванов и Мартин Минчев.

Днешният мач ще бъде осми сблъсък с Беларус в историята. България има положителен баланс срещу този съперник - 5 победи и 2 загуби с голова разлика 12:6 в наша полза.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки