Павел Върба преди реванша с Интер: Вкараме ли първи, ще стане интересно

"Излизаме срещу един от най-добрите отбори в Италия и Европа"

Павел Върба преди реванша с Интер: Вкараме ли първи, ще стане интересно

Треньорът на Лудогорец Павел Върба даде интервю за официалния сайт на клуба при пристигането на отбора в Милано. Ето какво очаква чешкият специалист от реванша с Интер, който ще се играе утре от 22,00 ч. българско време при закрити врати на "Сан Сиро".

 
- Г-н Върба, какво очаквате от реванша с Интер?
 
- Както преди първия мач с Интер в Разград, очаквам много тежък сблъсък срещу един от най-добрите отбори в Италия и Европа. Знаем, че резултатът от първата среща в България не е добър за нас, но мисля, че ако утре отбележим първи гол, мачът ще стане много интересен.
 
- Ще бъде ли по-различен реваншът с Интер в сравнение с мача в Разград?
 
- Да, ще бъде различен в сравнение с мача в Разград. Първо, защото ще играем пред празни трибуни. Второ, защото Интер вече има сериозна преднина след първия двубой в Разград. Преднината, която Интер има, не знам какво влияние ще окаже върху футболистите на клуба в мача с нас. Не знам как ще повлияе и програмата. Защото двубоят на Интер със Сампдория бе отложен. В неделя пък предстои дерби с Ювентус.
 
- Наясно ли сте със състава за реванша с Интер и има ли кадрови проблеми в навечерието на мача?
 
- Двама играчи не пристигнаха с нас в Италия. Това да Абел Анисе и Жоржиньо. Всички други са тук. Нека мине последната тренировка.
 
- Как проблемът със зачестилите случаи на хора, диагностицирани с коронавируса в Италия се отразява върху отбора преди мача с Интер?
 
- Не съм лекар и специалист в тази област и затова не мога да дам мнение по принцип. Но като гледам обстановката в Милано италианците не го вземат този проблем толкова сериозно колкото в България.
 
- След мача с Интер на Лудогорец предстоят тежки гостувания на Арда и Левски за Купата на България?
 
- Знаем какво ни чака след мача с Интер. Ще има умора в някои играчи, но ние имаме достатъчно такива. Можем да ползваме всички. Има вероятност да дадем почивка на някои момчета. Но това ще го преценим във времето. Лудогорец обаче е свикнал да работи в такъв режим.
 
- Как оценявате представянето на Лудогорец в първите три официални мача - срещу Ботев (Вр), Интер и Етър?
 
- Много съм доволен от първия мач с Ботев. Вкарахме шест гола. Играхме много силно. Бях разочарован след мача с Етър. От резултата най-вече, тъй като имахме страшно много положения, но не успяхме да отбележим победния гол. Надявам се обаче в следващите мачове да покажем още по-добра игра и да извоюваме нови победи. Защото клубът е на много високо ниво и на всички нас, футболисти и треньори, се предлагат отлични условия за подготовка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки