Берое и Локо Пд дават старт на 23-ия кръг в елита

Двубоят в Стара Загора стартира в 17:30 часа

Берое и Локо Пд дават старт на 23-ия кръг в елита

Отборите на Берое и Локомотив Пловдив откриват днес от 17,30 часа в Стара Загора 23-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с огромен залог и за двата тима.  Заралии ще се опитат да отмъстят на Локо за тежката загуба с 0:3 в Пловдив през есента.

Берое влезе в топ 6 и ще се опита да се утвърди с нов успех днес. Пловдивчани пък имат шанс да изместят Левски от второто място, което в момента разделят със “сините” с равен брой точки - 45.  Заралии започнаха много силно пролетния полусезон, като записаха две победи над Етър и Витоша Бистрица. Треньорът Димитър Димитров - Херо подсили състава с осем нови играчи през зимната пауза. Очаква се да направи една промяна в стартовия състав. На мястото на Иван Минчев в игра ще влезе Ибрахима Конте. Другата въпросителна е дали на мястото на Александър Цветков, който игра за националния отбор през седмицата, ще започне Октавио.

В състава на Локомотив след наказание се завръща Момчил Цветанов, но той може е да почне  от пейката. Контузеният вратар Мартин Луков ще бъде заменен от опитния Илко Пиргов. Пловдивските “железничари” са в серия от пет мача за първенството без загуба, като за последно загубиха от Лудогорец през ноември м.г.

Берое има 31 победи над Локомотив в историята на срещите помежду им в елита, равенствата са 17, а победите в сметката на “смърфовете” са 43. Головата разлика е 153:107 в полза на Локо. Срещите в Стара Загора са 45, където Берое има 24 победи, 9 равенства и 12 загуби.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки