Лампард не знае кога Пулишич ще се върне в игра

Треньорът на Челси коментира сагата с Кепа

Лампард не знае кога Пулишич ще се върне в игра
Полузащитникът на Челси Кристиан Пулишич остава извън терена и евентуалните срокове за неговото връщане в игра за момента са неясни.

21-годишният американец не е играл от първи януари, тъй като има проблем с мускул от адукторите.

Мениджърът на "сините" Франк Лампард сам призна, че е страдал от подобна контузия по време на кариерата си, така че неяснотата около завръщането на крилото не го учудва. 

"Планираното време от нашите лекари е по-малко, отколкото според мене ще отнеме. Когато бях футболист имах абсолютно същата контузия в средната част на адукторния мускул и бях извън игра за 3 месеца. Най-лошата контузия, която съм имал в кариерата си. Така че знам за какво става въпрос и му съчувствам", каза Лампард преди мача с Борнемут. Той нарече проблема "деликантна контузия".

"Да, надявам се да се върне максимално бързо, но като знам спецификата на травмата, нямам точни очаквания", допълни англичанинът и посочи, че вратарят на тима Кепа Арисабалага контролира съдбата си. Испанецът бе закотвен на пейката през януари и пропусна последните пет мача заради слаба форма. 

„Отношенията са добри в съблекалнята. Имам около 20 играчи, които да ги държа щастливи; не мога да ги поддържам всички щастливи едновременно. Всичко, което очаквам, е професионализъм в тренировките, а Кепа това прави. На каквато и позиция си трябва да тренираш добре, за да се опиташ да влезеш в отбора, ако не си в него. Когато играеш, опитваш се да играеш на нива на ефективност, които те държат в отбора. Това са стандартите, които трябва да имаме в този клуб. Всеки играч контролира собствената си съдба. Кепа тренира добре, но Уили Кабалеро също. Игра доста добре - направи някои наистина добри спасявания срещу Байерн Мюнхен. Има конкуренция там, но ще реша с течение на времето", заяви Лампард.

Според различни източници Кепа е един от редицата футболисти, с които Лампард има желание да се раздели в края на сезона. Той обаче отговори на тези спекулации:

„Прочетох доста глупости тази седмица. Както току-що споменах, всеки път, когато играч на Челси облече фланелката, те контролират съдбата си. Единственото, върху което се фокусирам, е това, което правим всеки мач, за да се опитаме да постигнем най-добрия завършек за този сезон. Трябва да кажа, че много от тези спекулации бяха грешни."
Кристенсен е сигурен за бъдещето си

Бранителят ще остане в Барселона и за следващия сезон

Салах си тръгва от Ливърпул заедно с Клоп

Крилото няма намерение да продължи авантюрата си на "Анфийлд"

Рома с гневна декларация към Серия А

"Вълците" са недоволни от програмата им за мача с Удинезе на 25-ти април

Ман Юнайтед стиска палци на Борусия Дортмунд да спечели Шампионската лига

"Червените дяволи" чакат сериозен бонус от Джейдън Санчо

Решено е: Милан уволнява Пиоли след края на сезона

Италианецът ще завърши без трофей за пореден сезон

Начо си тръгва от Европа, за да не играе срещу Реал Мадрид

Капитанът на "белия балет" не иска да се изправя срещу родния си клуб

УЕФА пак наказа Мартинес

Аржентинският вратар за пореден път показа характера си

Барселона взима световен шампион без пари

Гуидо Родригес остава свободен агент след края с Бетис

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки