Треньорът на Миньор (Перник): Ще бъдем фактор във Втора лига

Юри Васев ще разчита занапред изключително само на български играчи

Треньорът на Миньор (Перник): Ще бъдем фактор във Втора лига

Миньор Перник ще разчита занапред изключително само на български играчи, като старши треньорът Юри Васев уточни дори и приоритета за местни момчета и такива от близки до града населени места. Перничани спечелиха първенството в Югозападната Трета лига с млад отбор, чиято средна възраст е 20,2 години. Има и няколко опитни футболисти, но тенденцията ще продължи в посока търсене и налагане на млади играчи.

"За трети път като треньор вкарвам отбора на Миньор от една група в по-горна. Искам да кажа от целия ми опит това е най-трудното влизане в по-горна група. Освен това го направихме изключително честно. Преди време чух един журналист да коментира, че в нашата В група без "организация" и Барселона няма как да влезе. Е, ние го направихме само с футболни средства без да се занимаваме с удари под кръста."

"Отборът ни е млад и перспективен, средната ни възраст е 20,2 години и продължаваме в тази посока. Търсим още млади и талантливи футболисти. Имаме набелязани, но имената им ще бъдат обявени след като подпишем договори. Те ще бъдат 3-4 човека, по един във всяка линия. Но смятам, че нашият отбор ще бъде фактор във Втора лига. Не искам да се изхвърлям, че ще гоним влизане в елита веднага, защото ще ни трябва малко повече време за адаптация от аматьорския към професионалния футбол. Първата ни задача е да се направи един добър отбор", каза още Юри Васев.

Той добави, че тимът започва подготовка на 8-и юни, като този период до началото на първенството ще мине на три етапа. "Първо отборът ще се подготвя при домашни условия, след това отиваме на лагер в Ковачевци, където условията са прекрасни. Там ще бъдат и повечето ни контроли, като моето желание е да направим поне 8-9 мача. Те са необходими, за да се влезе в ритъм, след като реално за момчетата първенството завърши още в началото на март. Една подготовка от 45-50 дни ще бъде добра", очерта плановете си треньорът на Миньор.

За момента са осигурени две от тези 9 планирани контроли. На 20-и юни има фиксиран мач с Монтана, който се подготвя за бараж за влизане в елита, а на 3-и юли е мачът с основния за момента претендент за влизане в efbet Лига Пирин Благоевград.

"Нека имаме предвид, че ние сме нов отбор за Втора лига, където не сме били вече 7 години. Не искам да ни слагат предварително при фаворитите, които за мене ще бъдат Пирин според заявените амбиции, Локомотив София също, а и да видим какво ще се случи на баражите между отборите от Първа и Втора лига. Ще има и други трудни мачове със стабилни отбори като Кариана и Струмска слава, а там трудно се играе. Хубавото е, че във Втора лига се играе повече футбол, което ние обичаме. В Трета лига повечето отбори се затваряха и само стояха в защита. Но момчетата свикнаха да играят под напрежение, защото имаме сериозна посещаемост и феновете ни изискват всеки мач победа. Ако си спомняте, на мача за 100-годишнината имаше 7000 души, което е сериозна бройка за В група", казва още Васев.

По въпроса за селекцията, той каза, че е изключено да бъдат вземани чужденци. Философията на пернишкия клуб е да се налагат само българи.

"Приоритет са играчите от Перник. Говорим с такива, които са от града, но в момента играят в Първа или Втора лига. След това ще търсим и момчета от по-близки места. Аз винаги съм обичал да работя с такива хора. През 1995/1996, когато вкарах отбора в А група пак разчитах на хора, които до онзи момент никой не ги знаеше като Велизар Димитров, Тони Евтимов, Николай Александров, Петър Анестиев. А след това видяхте каква следа оставиха", завършва Юри Васев.

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

Ахмедов от Спартак Вн се цели в рекорд

Вижте какъв

Киселичков: Добруджа трябва да играе така, както днес след почивката

„Изгубихме един мач точно за 10 минути през първото полувреме“

Марек ще продължи с победите на "Бончук" и срещу Дунав

Вижте подробности

Росен Кирилов: Чакат ни 6 тежки мача и трябва да сме амбицирани

"Второто полувреме трябва да признаем, че беше на Добруджа"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки