Футболистите на Дунав готвят бойкот за мача с Арда

Русенци спират тренировки в сряда, ако не получат дължимите им от клуба три заплати

Футболистите на Дунав готвят бойкот за мача с Арда

Футболистите на Дунав спират тренировките от сряда, ако не получат дължимите им от клуба три заплати, съобщи играч, пожелал анонимност. Играчите дори смятат да не излязат в мача срещу Арда в събота, ако ръководството на отбора не се разплати с тях и не им брои забавените с три месеца суми.

Итраите започнаха тренировки, въпреки, че получиха съвсем малка част от заплатите си за три месеца. Очакваше се всеки момент да се стигне до сделка и клубът да има нов собственик. Оттогава изминаха повече от две седмици, а мизерията в Дунав продължава. Отчаяни, футболистите са решени да стигнат до крайни мерки и да бойкотират по-нататъшното участие на отбора в елита.

Община Русе наскоро гласува 90 000 лв. за спонсорство, но явно парите все още не са преведени на клуба.

Крилото Дуде Ндонгала вече е пристигнал в Русе и в момента кара двуседмична карантина, преди да се присъедини към тренировките на отбора. Румънецът Драгош Фирцулеску също е в дунавския град и поддържа форма с Дунав, но няма договор с клуба и не е част от отбора.

В момента мизерията в Дунав е принудила играчите, да се решат на крайни мерки, които могат да струват участието на отбора в елита на България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки