ЦСКА ще брани рекорди срещу вдъхновения Лудогорец

Кадрови проблеми за Стамен Белчев при повторния му дебют

ЦСКА ще брани рекорди срещу вдъхновения Лудогорец

 ЦСКА посреща Лудогорец днес от 21:00 часа, а Стамен Белчев ще напра­ви повторен дебют на­чело на армейците. Оча­кваното назначение на хасковлията стана факт още преди края на сезона след загубата във финала за купата. Така Белчев в кратки срокове трябва да стегне тима и да го изведе до така важната евроквота. Успех над Лудогорец днес до голяма степен може да подпеча­та минимум класирането на армейците за бараж. Именно Белчев е един­ственият треньор, из­веждал ЦСКА до шампионатна победа над раз­градчани досега - 2:1 през ноември 2017 г. в Разград.

Червените ще бранят два свои рекорда в пър­венството. Единият от тях е да останат един­ственият тим без загуба в елита при поне 30 кръ­га. ЦСКА го постигна през 2007/08 г. с баланс 24-6-0. В момента разградчани са с 20-8-0 и може да пов­торят постижението на армейците. В допълне­ние, Лудогорец посяга и към най-дългата серия без загуба в първенството. Тя пак е притежание на ЦСКА – 36 мача (25-11-0) между 20 март 1988 г. и 3 май 1989 г. В този период в червените редици бле­стят Христо Стоичков, Любослав Пенев, Емил Ко­стадинов, Трифон Ива­нов, Пламен Гетов... В момента Лудогорец е с 33 двубоя (22-11-0) при 64:17 голова разлика. По­следното им поражение бе на 26 април 2019 г. с 1:2 от Черно море във Варна.

Интересно ще е да се види дали Стамен Белчев ще предприеме шокова терапия в състава и ще гласува доверие на игра­чи, на които разчиташе при първия си престой. Двама от тях буквално не бяха смятани за живи от Милош Крушчич - вра­тарят Черниаускас и цен­тралният бранител Чор­баджийски. Не би било из­ненада, ако литовският страж замени колебливия напоследък Бусато. При Чорбаджийски има доста по-малка вероятност да играе, предвид че отдав­на не е бил на терена и осезаемо му липсва прак­тика.

Като за добре дошъл Белчев има доста пробле­ми в състава заради нака­занията на Антов, Мали­нов и Пинто. В добавка, двамата, които играят отляво в атака - Евандро и Енрике, не са в опти­мално състояние заради травми съответно в ръ­ката и коляното. Очер­тава се Евандро да по­падне в групата, но Енри­ке по-скоро ще е извън 18-те. Дори и двамата да са в списъка, едва ли някой от тях ще е титуляр. Та­ка по фланговете от пър­вата минута ще атаку­ват Кери отдясно и Джеси отляво. В средата на терена ще стартират Тиаго и... Жеферсон. Бразилският бра­нител е играл като халф в контроли на тима. Зад Coy пък ще е Белтраме. А в защита заместник на Антов ще е Гълъбов.

Футболното виждане на Белчев е добре позна­то. ЦСКА ще опита да играе доста повече с топката, отколкото до­сега при Крушчич, а ата­ките ще бъдат концен­трирани по фланговете. Червените ще опитат да "отнемат" контрола на Лудогорец, който съ­що залага на продължи­телни атаки. Схемата едва ли ще бъде променя­на - ЦСКА играеше в 4-2-3-1 при Белчев, както и при Крушчич досега.

Треньорът на Лудого­рец Павел Върба подчер­та в петък, че срещу ЦСКА ще се играе на мак­симума. Чешкият настав­ник допълни, че ще прави ротации и експерименти само в последните 2 кръга с Левски и Славия. В по­следния мач разградчани разбиха резервите на Локо Пд с 6:1 и вероятно съ­ставът сега ще е иден­тичен. Доста добра фор­ма напоследък показват преподписалият Вандер­сон и зимното попълне­ние Каули. Зелените ня­мат гол в последните 5 мача с ЦСКА - 4 поредни нулеви равенства за първенство и загуба с 0:1 в 1/4-финал за купата в Раз­град преди година.

Времето днес ще е с една идея по-прохладно, отколкото в последните дни. При старта на мача се очаква температура около 25 градуса.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки