Анди Тод: Взехме добри играчи, надявам се да се представим добре

Вижте интервюто на помощник треньора на Пирин (Благоевград) пред клубната телевизия

Анди Тод: Взехме добри играчи, надявам се да се представим добре

 Помощник треньорът на Пирин (Благоевград) Анди Тод е бивш професионален футболист, играл дълги години във Висшата лига на Англия. В кариерата си той носи екипите на Мидълзбро, Болтън Уондърърс, Блекбърн Роувърс, Чарлтън Атлетик и други.

Тод даде интервю за Пирин ТВ, в което разказва не само за престоя си при „орлетата“, а и за дните си като професионален играч, мача на Блекбърн срещу ЦСКА през 2002 година и какъв човек е бившият му съотборник в Чарлтън Радостин Кишишев.

– Как се чувстваш в България?
Наслаждавам се. В България се чувствам добре. Чувствам се добре приет. Видях много хубави места. Времето също е идеално. Така че съм щастлив да бъда тук.

– Какво те привлече, за да дойдеш тук?
Говорих със старши треньора, след като го назначиха. Първо ме покани да се присъединя към отбора преди Коледа, тогава му казах, че не е точния момент да говорим за това. След това ме попита отново и тогава вече отговорих положително. Играта ми липсваше и си казах, ок - нека пробвам нещо различно. Различна култура, различен футбол, различен език. Исках да опитам нещо ново.


- Как виждаш отбора в тази част от подготовката, в която се намира?
Заради паузата, породена от пандемията със мениджъра решихме да започнем да работим върху селекцията по-рано. За да стартираме подготовката за новия сезон с новите играчи. За да може да се сплоти отборът и да е готов за новото първенство. Успяхме да вземем добри играчи. Надявам се да се представим добре, когато сезонът започне.

– Ти си играл за много отбори във Висшата лига. Болтън Уондърърс, Чарлтън Атлетик, Блекбърн Роувърс, но започваш в Мидълзбро. Разкажи повече за това.
Като дете започнах в Мидълзбро, наслаждавах се на времето си там. Тимът спечели две поредни промоции. Да работя с Брайън Робсън бе голямо удоволствие за мен, учех се постоянно.

– ЦСКА и Блекбърн се срещнаха в турнира за купата на УЕФА през 2002 година. Ти беше част от Блекбърн тогава, какво си спомняш?
- Спомням си, въпреки че беше доста отдавна, че бях на пейката в София. Имаше голяма конкуренция и не можех да бъда в титулярния състав постоянно. Помня, че когато излязохме за загрявката стадионът беше пълен. Атмосферата бе невероятна. Голям мача стана. И двата отбора искаха да спечелят мача. Мисля, че Блекбърн поведе с 3:0, но след това стана 3:3. Атмосферата, темпото на игра, агресията всичко беше на ниво. Но най-вече атмосферата.

– Игра в Чарлтън Атлетик с българина Радостин Кишишев. Какви са впечатленията ти от него?
- Играх с него извество време. Чудесен човек. Честен, работи здраво, отлично поведение, добър играч като цяло. Много ценна част от онзи отбор на Чарлтън.

– Кой е най-добри играч, с който си играл във Висшата лига?
- Имах късмета да играя с много добри футболисти в своята кариера. Ейдур Гудьонсен, Клаус Йенсен, Питър Биърдсли, Крис Пауъл. В Блекбърн с Дуайт Йорк, Анди Коул, Деймиън Дъф, но най-добрия според мен бе Тугай, турският футболист. Визията му за играта, фантастичен футболист.

- Ливърпул спечели титлата след 30 години на очакване. Какво е мнението ти?
- Ливърпул заслужи титлата. Те бяха най-добрия отбор този сезон. Най-постоянния отбор. Играят бърз, атакуващ футбол. Защитават се добре, Ван Дайк е невероятен. Работиха здраво. Забавляваха се и успяха да изразят идеите си на терена. Поздравления за тях.

- Знаеш няколко думи на български, кои са първите, които научи на нашия език?
- Първите думи, които научих на български бяха – „Добро утро“, след това „Добър ден“.

 

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки