Сензациите в пресата: Шефът на Царско село с коронавирус

Любо Пенев остава и при изпадане, Марселиньо отваря агенция

Сензациите в пресата: Шефът на Царско село с коронавирус

Сензациите в родната преса на 6 юли, понеделник, 2020 година:

Меридиан мач: Шефът на Царско село с коронавирус

 Собственикът на Царско село Стойне Манолов е заразен с ко­ронавирус, научи Меридиан Мач". С COVID-19 е и съпругата му, коя­то обаче вече е изписана от „Пи­рогов". Бизнесме­нът не бе на по­следния мач на тима с Черно море, загубен с 1:4. С вируса оба­че е и един играч на Царете - за­щитника Мартин Кавдански.

След срещата футболистите на „моряците" били подложени на PCR тестове на пулове, тоест ня­колко играча би­ват проверявани с един тест и ако пробата е поло­жителна, се взи­мат индивидуал­ни проби. При теста на пулове било установено наличие на коро­навирус и ведна­га се преминало към втората фаза от изследването. По информация на „Меридиан Мач" част от иг­рачите на Черно море са с COVID-19. Предстои още един тест, който да отхвърли или потвърди вируса.

Меридиан мач: Септември взима изгонен от Пирин

Септември (Симитли) може да привлече още един играч, освободен от Пирин (Благоев­град). Това е халфът Емил Пет­ров, съобщи Pirinsport.

Той кара проби в отбора на Иво Тренчев, а онзи ден изнесе много силен мач срещу Сеп­тември (София). Контролата завърши наравно 1:1. Преди него в Септември дойде Руслан Иванов от Пирин. За „орлетата" е играл и Илия Карапетров, който също подсили Септем­ври.

Тема Спорт: Любо Пенев остава и при изпадане

Любослав Пенев ще остане начело на Царско село дори и да се стигне до изпадане на тима във Втора лига. Любо бе обявен като временен вариант за старши треньор на столичани след раздялата с Никола Спасов. Ел Голеадор обаче е разговарял със Стойне Манолов и е дал съ­гласие да продължи работа без значение дали тимът ще запази елитния си статут. Царско село ще води битка с Ботев Враца и Дунав Русе за спасение. Ако не ус­пее да спечели групата отива на бараж срещу Монтана или Септември Сф. Интересното е, че Пенев вече е водил тим във Втора лига - дубълът на Литекс.

Защитникът на Царско село Мартин Кавдански, който ста­на ясно, че е дал положителна проба за коронавирус, заяви, че се чувства добре. Първоначално тестът му е бил отрицателен и той е играл срещу Черно море.

"Чувствам се добре, както и в дните, преди да разбера, че съм заразен с този вирус. За мен беше голяма изненада. Не съм имал никакви симптоми. Не съм чувствал никакъв дискомфорт. Резултатът е потвърден. След мача с Черно море направих но­ви два теста, които се оказаха позитивни. Не знам как може да се допусне такава грешка. Има документ, че както аз, така и целият отбор сме с отрица­телни тестове и след ден да се окаже, че съм положителен. Не мога да го обясня. Надявам се да няма много заразени", каза Кав­дански.

Тема Спорт Марселиньо прави мениджьрска агенция

Марселиньо може да сложи край на състезателната си ка­риерата още това лято. 35-годишният бразилец вече крои сериозни планове за бъдещето си. Той ще направи мениджърска агенция, която да бъде бази­рана у нас, разбра "Тема Спорт". Марселиньо има до­статъчно контакти в Бълга­рия и ще може да води играчи в силните ни отбори. Той дори вече има опит и в преговори­те - не ползва агента си Джери Перейра при последните си разговори с шефовете Лудого­рец, а ги води лично. Марсе­линьо обаче не поднови кон­тракта си и след 9 години при разградчани ги напуска. Към не­го интерес е имало от ЦСКА. Офанзивният халф призна, че е водил преговори с роден клуб, но онзи ден заяви, че няма да играе за друг тим у нас.

Той ще бъде изпратен от феновете на Лудогорец в дома­кинството на Левски, което е в сряда, 8 юли, от 18:30 часа.

В мениджърската агенция участие ще има бившият му съотборник в Лудогорец Шоко. Бекът през тази кампания бе част от втородивизионния Ло­комотив София, но наскоро се раздели с клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки