НОВ ШАМАР ЗА СТОЙНЕ И ЛЮБО! Ботев (Вр) ги прати на бараж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вратарят на Царско село Джони Пласид ги закопа с фрапантни грешки

НОВ ШАМАР ЗА СТОЙНЕ И ЛЮБО! Ботев (Вр) ги прати на бараж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Враца) победи с класическото 3:0 Царско село при гостуването си от плейофите за оцеляване в efbet Лига. Врачани успяха да стигнат до успеха през второто полувреме, като главни герои бяха резервата на гостите Петър Атанасов и вратарят на "царете" Джони Пласид, които допусна груби грешки и при трите гола.

В часовете преди двубоя от Царско село заплашиха, че ще бойкотират мача, ако гостите им не минат задължително PCR тест за коронавирус. От лагера на врачани пък заявиха, че са предприели всички мерки, за да се запази здравето на футболистите и на двата отбора. В крайна сметка "царете" решиха да иялязат за срещата.

Мачът не започна активно, като в първите 15 минути не се случи нищо интересно на игрището. Единствените събития пред двете врати бяха слаби и неточни удари отдалеч на Румен Гьонов и Симеон Мечев.

Към края на първата част домакините се активизираха и това донесе няколко разбърквания в наказателното поле на гостите. В 40-ата минута Андерсон беше много близко до откриване на резултата с глава, но топката мина на сантиметри от лявата греда. Това беше единственото чисто положение през първото полувреме.

Веднага след почивката се стигна до две ситуации пред Красимир Костов, но до гол за Царско село не се стигна. В 52-ата минута Джони Пласид се намеси за първи път в мача - стражът на домакините отби изстрел на Христо Златински.

В 61-ата минута влезлият като резерва Петър Атанасов стреля от 20 метра в долния десен на ъгъла на вратата на "царете" и откри за 1:0 за Ботев, като главната вина за гола беше на Пласид, който не се беше позиционирал добре.

Шест по-късно пък Петър Атанасов наказа много груба грешка на стража и удвои. Реян Даскалов върна топка към Пласид, топката мина под крака на тъмнокожия страж, а Атанасов подгони съперника докрая и засече топката в опразнената му врата.

В 74-ата минута фантастичен гол на Чавдар Ивайлов реши всичко. Той пое топката в половината на Царско село и отправи страхотен шут с левия крак. Пласид отново не бе на мястото си, а неразчетено напред и топката влетя във вратата му.

Така Ботев (Враца) със сигурност остава в елита на България и през следващия сезон, след като записа равен срещу Дунав (Русе) в първия си плейофен мач. Дори и русенци да победят Царско село в мача им в понеделник, то ще се гледат преките двубои от редовния сезон, но тъй като те са две нулеви равенства, по-добрата голова разлика на врачани ще се окаже ключова.

На баражите за оцеляване отиват Дунав и Царско село, като там ги очакват Монтана и Септември (София). Победителят от мача между русенци и "царете" ще играе с монтанчани, а ако срещата завърши наравно - Дунав ще играе с тях, а Царско село - със Септември.

Царско село - Ботев (Враца) 0:3
0:1 Атанасов 62
0:2 Атанасов 68
0:3 Ивайлов 75

Стартови състави:

Царско село: Пласид, Лопез, Фиораванти, Даскалов, Мечев, Гьонов, Андерсон, Ната, Бахамбула, Будинов, Минчев

Ботев (Враца): Костов, Ганев, Миланов, Керчев, Зехиров, Лясков, Златински, Янков, Ивайлов, Том, Домовчийски


 
Официално: Ботев (Враца) се раздели и с френско крило

Жан-Пиер да Силва се оказа ненужен

Пирин обърна Ботев (Враца) и е на 1/4-финал за Купата на България

Тасев бе героят в продълженията

Янев се ядоса: Не приемам поведението ни в ситуациите при головете

Той е на мнение, че играчите трябва да си променят мисленето

Янев: Противникът разполага с най-добрата селекция в цяла България

Треньорът на Ботев Враца изчетка ЦСКА 1948 след загубата

ПАК ТОЙ! Чочев "избухна" при драматична победа на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Гостите стигнаха до успеха с 2:1 във Враца

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

Официално: Черно море със солени глоби и предупреждение

Вижте всички решения на Дисципа за Първа и Втора лига

Черно море e в страхотна серия срещу Ботев (Враца)

Вижте подробности

Официално: Ботев Вр взе изгонен от Берое

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки