Сензациите в пресата: Мехелен не се отказва от Малинов, АЕК призна за интерес към Роберта

Джарета е все по-близо до Уотфорд, Молде пожела Джеси

Сензациите в пресата: Мехелен не се отказва от Малинов, АЕК призна за интерес към Роберта

Сензациите в родната преса на 4 август, вторник, 2020 година:

Тема Спорт: Джарета е все по-близо до Уотфорд, Молде пожела Джеси

В Италия продължават упо­рито да твърдят, че спорт­ният директор на ЦСКА - Кристиано Джарета, е много бли­зо дo това да продължи карие­рата си в Англия.

TuttoUdinese.it твърди, че назначението на специалиста в изпадналия в Чемпиъншип Уотфорд е просто въпрос на време. Според медиите на Бо­туша италианецът е бил пър­вият вариант на семейство Поцо, които са основни акцио­нери в британския клуб. Те поз­нават отлично качествата му, тъй като вече е бил спор­тен директор на Удинезе точ­но по време на ерата "Поцо".

Бъдещето на Джарета все още не е известно. Договорът му с ЦСКА изтече през това ля­то. От клуба обаче все още ни­кой не е съобщил официално, че двете страни са се разделели.

Напусналият "Армията" Едвин Джеси пък е пред подпис с норвежкия Молде. Тимът е на второ място в местния шам­пионат, фланговият напада­тел е добре познат в страната, тъй като преди бе голмай­стор на друг местен тим-Алесунд. Към Джеси има интерес и от турски клубове.

Меридиан мач: Локо Пд пробва талант на Дунав

Проби в Локо (Пд) започна и един от най-големите таланти от школата на Дунав (Русе) Митко Русанов. 19-годишният халф вече натрупа участие в 12 мача на „драконите" в елита, като първото от тях бе през сезон 2018/19. Бруно Акрапович реши да го вземе за режима в Разград, където бе и вече одобреният за трансфер хърватин Филип Михалевич, който също е на 19 години. Двамата дори успяха да се снимат с отбора след спечелването на Суперкупата.

Футболистите решиха да отпътуват за Пловдив веднага след двубоя с Лудогорец и се прибраха под тепетата в 5.00 часа сутринта. Вчера по­лучиха почивен ден, а от днес започват подготовка за дербито с Ботев в неделя.

Върба остана без десен бек за старта

Старши треньорът на Лудо­горец Павел Върба остана без типичен десен бек за старта на новия шампионат. В събота (7 август) разградчани госту­ват на Ботев Враца. Вчера ДК наказа Жордан Икоко с 1 мач и глоба от 500 лева за червения картон във финала за Суперку­пата с Локо Пловдив. Както е известно, другият десен бек Си­синьо също е наказан. Той, по­добно на Икоко, удари съперник без топка в последния кръг, при загубата от Славия, и бе санк­циониран за 4 срещи. Една бе изтърпяна - двубоя с Локомо­тив. Това ще наложи вътрешни рокади в ариергарда.

Добрата новина за Върба е, че след изтърпяно наказание в средата на терена ще се завър­не Стефан Баджи. Срещу Ботев Враца той ще си партнира с Алекс Сантана. Анисе ще оста­не на пейката, както и Свето­слав Дяков.

Сред 18-те най-вероятно ще попадне и последното ново по­пълнение - Бърнард Текпетей от Шалке 04.

Очаква се на върха на атака­та да се върне Кешерю, който срещу Локо Пд остана резерва, след като доскоро се възстано­вяваше от операция.

Тема Спорт: АЕК призна, че иска Роберта


Гръцкият гранд АЕК призна, че проявява интерес към напа­дателя на Левски Найджъл Ро­берта. От клуба обаче разкри­ха само при какъв вариант ще пратят оферта за нидерланд­ския стрелец на сините. Това ще се случи, ако третият в Гърция се раздели с аржентин­ската си звезда Серхио Араухо.

"Наистина Роберта е играч, от който се интересуваме, но той не играе на позиция, на която веднага се нуждаем от подсилване. Привличането му не е спешно. Това обаче може да се промени, ако се стигне до продажба на Араухо. В мо­мента основната цел е дого­ворът му да бъде подновен до края на трансферния прозо­рец, а не да бъде продаден. Всичко обаче може да се случи", коментираха от клуба пред местните медии.

Роберта е най-конвертиру­емият футболист на Левски. Сините се надяват да полу­чат поне 1 милион евро накуп за правата му. Засега обаче на "Герена" не са получили подоб­на оферта. Плановете на Ге­орги Тодоров са да използва Найджъл в първия кръг на пър­венството. В понеделник, 10 август, Левски приема Берое от 20:00 часа на "Герена".

Меридиан мач: Мехелен не е вдигнал още ръце за Малинов

Белгийският Мехелен все още е в борбата за подписа на Кристиян Малинов. Това поне твърди изданието VoetbalPrimeur в страната. Белгийците смятат, че треньорът Франкен иска да подсили халфовата линия на отбора си, а идеален в това отношение е креативният български национал.

От Стандард Лиеж категорично отрекоха, че се вълнуват от Малинов, но Ме-хелен очевидно следи отблизо ситуацията с футболиста на ЦСКА. Белгийците са наясно, че не могат да се преборят с Глазгоу Рейнджьрс, ако шотландският гранд наистина се е прицелил в Малинов, но в противен случай ще предприемат офанзива по привличането му.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки