Абсолютен паритет в Битката за Пловдив преди дерби №111

Двубоят от първия кръг на efbet Лига стартира днес в 18:45 часа

Абсолютен паритет в Битката за Пловдив преди дерби №111

 Днес от 18:45 ще се изиграе дерби №111 между Ботев и Локомо­тив за първенство. Досега Бит­ката за Пловдив преминава при абсолютен паритет - по 39 победи, при 32 равенства и го­лова разлика 130:130.

Все пак Ботев има известно предимство, когато е домакин - 19 победи, 19 равенства и 17 поражения, при голова съотно­шение 66:56.

Старши треньорът на домакините Ферарио Спасов има само една въ­просителна около съста­ва за дербито. Тя е свързана с върха на атаката, Феро до по­следно ще умува дали да заложи на Атанас Илиев или Антонио Вутов. Ако доскорошният футбо­лист на Монтана поведе нападението, Вутов ще бъде върнат в карето зад него. Славчо Шоколаров ще действа пред ариергарда. Там заради наказа­нието на Джонатан Перейра на десния бек ще за­почне Иван Бандаловски, а двойка централни бра­нители ще са Виктор Генев и младият Работов. Македонецът Мите Цикарски ще започне на ле­вия бек.

От своя страна старши треньорът на Локо Пловдив Бруно Акрапович не предвижда изнена­ди и почти сигурно ще за­ложи на същите 11 поб­едили Лудогорец за Суперкупата. С проблеми бе Петър Витанов, който бе сменен срещу разградчани заради спукана глава и проблем с окото след сблъсък с Анисе. Той обаче вече се чувства добре и ще е на линия за дербито.

Акрапович отново ня­ма да води тима от ска­мейката, тъй като ще изтърпи и втория си мач наказание. "Няма проблем да седна на трибуните в Коматево", каза боснен­ският специалист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки