Сензациите в пресата: На „Лаута" оцениха Салинас на 800 000 евро

В Левски ще има изходящи трансфери до дни, ЦСКА разпитва за Фуртадо от Берое и още двама бекове

Сензациите в пресата: На „Лаута" оцениха Салинас на 800 000 евро

Сензациите в родната преса на 17 септември, четвъртък, 2020 година:

Тема Спорт: ЦСКА разпитва за Фуртадо от Берое и още двама бекове

Спортно-техническият щаб на ЦСКА усилено иска да привлече десен бек, разбра "Тема Спорт". Както е из­вестно, освен Иван Турицов на "Армията" нямат сериоз­на алтернатива за поста. В последните двубои като такъв бе използван Пламен Гълъбов, който не се справи добре. Червените първо са решили да проучат опциите на родния пазар. Наскоро ар­мейците са осъществили контакт с Берое за десния им бек Стив Фуртадо. В ЦСКА са останали заинтригу­вани от изявите му, като са разпитвали при какви усло­вия би преминал на "Армия­та" и какво е възнагражде­нието, което получава при заралии.

Освен Фуртадо от Берое има още двама десни защит­ници, които влизат в поле­зрението на червените. Сред тях е Педро Ферари от Локомотив София. Макар и малко зле тактически, той е много бърз, техничен и про­бивен състезател, който обича да играе един на един. 25-годишният Ферари е с изявен афинитет към ата­ката и центрира добре. Ос­вен че има доста да работи тактически, той е и голям индивидуалист. За играча на червено-черните разпитва и Левски още в края на мина­лия сезон. В полезрението е и на Локомотив Пловдив.

25-годишният французин Фуртадо бе привлечен от Берое миналата зима и се утвърди в титулярния съ­став. През този сезон стартира във всичките 5 мача на тима. Юношата на Рен е ви­сок 174 сантиметра и тежи 68 килограма.

Освен Фуртадо и Ферари има още един десен бек, кой­то представлява интерес за ЦСКА.

Червените ще изчакат мача с БАТЕ, след което ще привлекат десен бек. Оста­ва да се разбере само на кой от трите си варианта ще се спрат.

Тема Спорт: В Левски ще има изходящи трансфери до дни

След катo напоследък от Левски бяха много активни по привличането на играчи, през следващата седмица се очаква да има и изходящи трансфери. Близо до вратата на "Герена" е исландският национал Холмар Ейолфсон. За него обаче сините най-вероятно няма да получат нищо. Интерес към централния защитник има от Розенборг, но той е отхвърлил първото предложение на бив­шия си клуб.

На "Герена" чакат официал­на оферта и за другия нидерландец в състава - централния нападател Найджъл Роберта. В момента той лекува конту­зия на пръста. "Тема Спорт" разбра, че за него са постъпили запитвания.

Няма да е изненада, ако бъ­де продаден и някой измежду Паулиньо или Станислав Ива­нов.

Ръководството на Левски пусна билетите за домакин­ството на мача с ЦСКА 1948, който е в събота от 21:00 ча­са на "Герена". Цените са след­ните: Сектор STRABAG, VIP: 100 лева; Сектор STRABAG, Блок 3 и 4: 20 лева; Сектор STRABAG, Блок 5, 6 и 7: 17 лева; Сектор Б: 10 лева; Сектор В: 15 лева; Сектор Г: 10 лева.

Вчера от Левски почетоха и легендата Павел Панов (16.09.1950 - 18.02.2018 г.), кой­то трябваше да навърши 70 години.

Мач Телеграф: На „Лаута" оцениха Салинас на 800 000 евро


От спортно-техни­ческото ръководство на Локо (Пд) начело с директора Георги Иванов са поставили цена от 800 000 евро на бразилския си халф Лукас Салинас. Изработилият си два отлични шанса за гол в дербито с Лудого­рец, които за жалост на „черно-белите" фенове бяха пропус­нати, се наложи в ти­тулярния състав на Бруно Акрапович, въ­преки че бе сред последните, които се присъединиха към състава за проби на лагера в Анталия. 24-годишният техничар започна да вкарва и важни голове, като през миналия сезон на два пъти се разпи­са срещу ЦСКА, а в началото на този от­беляза за победата с 2:1 над Ботев (Bp). Чуждестранен мени­джър вече е търсел контакт с Локомотив, за да попита при каква цена биха се раздели­ли със Салинас. Той е отсякъл, че има клуб, който е готов да плати веднага 100 000 евро, за играча, но са му отговорили, че той струва поне 8 пъти по­вече.

Цената на бразилеца се вдига и от това, че той притежава и ис­пански паспорт и не заема място за чуж­денец извън Евро­пейския съюз. От аматьорския Сертанензе в Португалия се опитваха да по­лучат трансферна сума за него от Локо, но в крайна сметка той бе уреден като свободен агент.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки