БФС поздрави Георги Велинов за рождения му ден

Легендата на ЦСКА навършва 63 години днес

БФС поздрави Георги Велинов за рождения му ден

 БФС поздрави легендата на ЦСКА Георги Велинов за рождения му ден. Днес бившият вратар навършва 63 години.
 

Ето какво написа официалният сайт на футболната ни централа:
 
"Днес 63 години навършва легендата на ЦСКА Георги Велинов. Бившият национален вратар е роден на 5 октомври 1957 г. в Русе, а кариерата си стартира в местния Дунав, преди да премине в Черно море (Варна). През 1978-а подписва с ЦСКА и прекарва девет години при "червените", за които записва 221 мача за първенство и печели пет шампионски титли и четири Купи на България. Следва трансфер в Португалия, където Велинов играе последователно за Брага (13 мача), Атлетико (Лисабон) и Елваш. През сезон 1990/91 облича екипа на Сливен, а на следващата година се завръща в ЦСКА и добавя една шампионска титла и една Купа на България във визитката си. Кариерата си Джони, както го наричат запалянковците, приключва с кратки престои в Славия, Сливен и Ботев (Нови пазар).
 
За националния отбор на България Велинов дебютира през 1979-а и изиграва общо 33 срещи. През 1981-а е избран за Футболист на годината на страната.
 
След края на състезателната си кариера работи като треньор на Локомотив (Русе), а впоследствие изпълнява различни спортно-технически и административни функции в ЦСКА.
 
Българският футболен съюз честити празника на Георги Велинов и му желае здраве и късмет!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки