Безумието на БГ футбола: За 50 дни Локо (Сф) ще изиграе само 2 мача

Ситуацията за столичани не е никак добра в това отношение

Безумието на БГ футбола: За 50 дни Локо (Сф) ще изиграе само 2 мача

Безумията в българския футбол сякаш нямат край, пише "Мач Телеграф".

Или по-скоро за тях няма почивен ден, макар че заради надробеното от БФС и подопечните му комисии на доста от отборите във Втора лига ще им се налага да имат много "почивни дни".

През тази седмица СТК най-после официализира напускането на дивизията от Витоша Бистрица, а още преди старта стана ясно, че Дунав Русе няма да започне и въпреки това тогава БФС не вкара нов клуб, както го направи със Спортист Своге и Септември Симитли.

Спокойно Марица можеше да е част от Втора лига, но това е друга тема.

В момента Втора лига е с безпрецедентните по два почиващи отбора всеки кръг. А впрочем само да вметнем, че групата не доигра оставащата част от миналия сезон заради пандемията и приключи в началото на март.

Тази седмица "пострадалите" от безумията на БГ футбола отбори са Локо София и Локо ГО. Бърза справка с календара показва, че за 50 дни столичните железничари ще са изиграли само 2 мача, след като Витоша Бистрица бе изваден, а след това трябва да почиват и заради отказалия се Дунав Русе.

Така от 3 октомври, когато победи Пирин Бл с 3:1 у дома, до 21 ноември, когато гостува на Янтра Габрово, Локо София ще срещне в официален двубой само Струмска слава и Хебър Пазарджик.

Отделно, тимът отпадна за купата, така че и там няма да има среща. После, само да не се питаме как издържат навън в сгъстен цикъл...

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки