Ботев Пд ще опита да спре пропадането срещу Етър

"Канарчетата" не са губили от този съперник у дома вече 30 години

Ботев Пд ще опита да спре пропадането срещу Етър

 В мач от 9-ия кръг в efbet Лига Ботев (Пловдив) посреща Етър с амбицията да запише трета победа през сезона и да се отдалечи от долните етажи на класирането. "Канарчетата" са на 12-о място с 8 точки, но евентуален успех ще им позволи да настигнат Левски, Черно море и Монтана. Гостите от Велико Търново са в още по-неизгодна позиция. Те са на дъното на таблицата с едва 1 точка, спечелена от равенството срещу ЦСКА преди паузата за националните отбори.

 
В предишния кръг Ботев беше разгромен с 0:5 от новака ЦСКА 1948 и това доведе до напускането на наставника Ферарио Спасов. Днес "жълто-черните" ще бъдат водени от Петър Пенчев и Георги Онов, които водят формациите до 19 и 17 години на пловдивчани. Те няма да могат да разчитат единствено на контузения Маркиньос Педросо. В предни позиции ще действа Атанас Илиев, подкрепян по фланговете от Мите Цикарски и Кристиан Добрев. В средата на терена на Тодор Неделев ще помагат Славчо Шоколаров и Мишел Еспиноза.
 
 
 
Традицията е на страната на Ботев. "Канарчетата" не са губили от Етър у дома вече 30 години. За последно това се случи на 22 август 1990 година, когато "виолетовите" се наложиха с 1:0. Двата тима не са завършвали наравно под тепетата от 199 година.
 
Ботев играе силно на свой терен през сезона и вече победи Локомотив (Пловдив) и Левски, а срещу Берое и Царско село стигна до равенства. Етър пък загуби и четирите си гостувания до момента с голова разлика 2:11.
 
 
 
Наставникът на "болярите" Петко Петков ще бъде лишен от услугите на Яни Пехливанов, Никола Колев, Иван Петков, Иван Михайлов и Николас Фемиа. Той ще разчита на добрата форма на Преслав Боруков, както и на Милчо Ангелов и Алдаир Ферейра, които вкараха головете срещу ЦСКА-София. По двата фланга титуляри ще са Здравко Илиев и Антон Огнянов.
 
Общият баланс между Ботев (Пд) и Етър в елита е в полза на "жълто-черните" - 26 победи, 12 равенства и 19 загуби. Великотърновци ще търсят първа победа като гост от 2 март, когато разгромиха с 6:2 Витоша (Бистрица).
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки