ЦСКА няма право на грешка в Кърджали

Белчев пак ще ротира състава, Арда залага на скорост в атаката

ЦСКА няма право на грешка в Кърджали

Днес Арда приема ЦСКА в двубой от 10-ия кръг в Първа лига. Очаква се двубоят в Кърджали да е най-посетеният в кръга и има защо.

Домакините за първи път посрещат армейците на "Арена Арда" за първенство.

Те са в приповдигнато настроение, след като от началото на кампанията се справят доста над очакванията.

Тимът на Николай Киров-Белия влезе в кръга на 5-о място в подреждането, само на точка и позиция зад днешния си съперник.

При това след тотална смяна на политиката на клуба тази пролет, както и несгодите, настъпили в състава наскоро заради пандемията от коронавирус.

Срещу тях ще се изправи... човекът, написал история с Арда и класирал отбора за първи път в елита - Стамен Белчев, който сега е начело на ЦСКА.

И докато всичко за кърджалийци до момента изглежда повече от добре, то не така стоят нещата при червените. За тях ножът започна да опира до кокала и в съблекалнята трябва да е бил прожектиран филмът "Няма място за отстъпление".

Защото точно такава е ситуацията при столичани, след като в предишните пет шампионатни мача те не успяха да спечелят победа.

Да, ЦСКА е близо до лидера, но това не удовлетворява никой на "Армията", щом отборът не е на върха. В предишния кръг Арда не се даде на първия - Локо Пд, на "Лаута".

Затова и апетитът на отбора нараства. Николай Киров няма проблеми с наказани играчи. Аут е единствено лекуващият дълго време контузия Стойчо Атанасов. Треньорът няма да изневери на схемата 3-4-1-2. Той ще заложи на скоростта, която тимът има в атака.

Тя идва от Светослав Ковачев, Иван Коконов и Спас Делев. Именно те трябва да тормозят колебливата отбрана на столичани.

ЦСКА влезе в тежък ритъм от мачове, които идват един след друг. Треньорът Стамен Белчев е принуден да ротира състава. Той има достатъчен избор от играчи, особено в предни позиции.

Не така обаче стоят нещата в защитата. Срещу ЧФР Клуж си партнираха Вион, Антов, Матей и Мазику. Сега може да започне капитанът Занев. Шансове да стартира има и десният бек Турицов - всичко зависи от това дали е готов за 90 минути, след като дълго лекува травма.

Една от най-коментираните теми след поражението с 0:2 за Лига Европа в четвъртък е постъпката на Юнус Санкаре, който се разбесня след смяната си и изрита няколко бутилки. Ако сенегалецът бъде оставен резерва, то като плеймейкър ще действа Тиаго, а зад него ще са Юга и Жеферсон.

В противен случай Жеферсон отново ще е на пейката. На единия фланг ще се завърне Жул Кейта, а на другия ще действа Йомов. Това означава, че сред резервите ще са последните две попълнения Джером Синклеър и Адалберто Пеняранда. Атаката отново ще води Соу.

Време е ЦСКА да покаже характера, демонстриран немалко пъти този сезон. Червените обаче не бива да се вкарват в ролята на догонващи, която доста често им се налага да изпълняват. Време е те да демонстрират докрай качествата си.

Защото след редицата издънки визитата в Кърджали е удобен момент те да изпратят съобщение към опонентите си тип "Ние сме тук и трябва да се съобразявате с нас". Сега е моментът възпитаниците на Стамен Белчев да се възползват от катаклизмите в Лудогорец и недотам убедителните изяви на Локо Пд.

Арда - ЦСКА е мач, който има всички предпоставки да държи зрителите в напрежение. Затова и погледите днес в 17:45 часа ще бъдат насочени към Кърджали.

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки